Laatste auto in onderzoek dood Tamar teruggegeven aan eigenaar

04 augustus 2020, 06:00 uur

De laatste auto met schade die na de dood van de Markense Tamar was ingenomen door de politie is teruggegeven aan de eigenaar. De auto was een week in onderzoek. De eigenaar is geen verdachte. Het onderzoek is nog in volle gang, mede dankzij de tientallen tips die zijn binnengekomen. Dit meldt de politie aan NH Nieuws.

Nadat de 14-jarige Tamar op 25 juli door agenten dood werd gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude startte de politie een grote zoekactie naar voertuigen met zichtbare schade. Remsporen op de weg en de verwondingen op haar lichaam, wijzen er namelijk op dat ze hoogstwaarschijnlijk is omgekomen door een aanrijding.

Dezelfde dag werden daarop drie voertuigen op Marken in beslag genomen en een voertuig uit Uitdam. “Er is gesproken met de eigenaren van alle auto’s, maar die zijn nooit verdachte geweest en zijn dat ook nu niet”, aldus een politiewoordvoerder.

Niet vastgelopen

Er is geen sprake van een dood spoor. “Het gaat om een ernstig misdrijf en het onderzoek gaat door. Er worden op dit moment tientallen tips nagegaan.” Die tips zijn binnengekomen naar aanleiding van de oproep van de moeder van Tamar. Er zijn er al veel nagelopen, maar die leverden vooralsnog niets op.

Het is dus nog niet bekend wie Tamar heeft aanreden in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag. Het meisje is afgelopen zaterdag op Marken in besloten kring begraven. Er was een indrukwekkende erehaag van honderden Markers.

Vrijdag vertelde familiewoordvoerder Richard de Weijze en Cees van Altena van de Marker eilandraad bij NH Radio al over de gitzwarte week die het was voor het eiland. “Iedereen voelt frustratie, woede en verdriet.”

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.