HV KRAS/Volendam heeft het ticket voor de halve finale van de NHV Beker veiliggesteld. De Volendammers versloegen dinsdagavond in eigen huis Green Park Aalsmeer 3 met 31-25.

Het ging voor de Volendammers niet vanzelf. Hoewel het verschil binnen vijf minuten met 7-2 al behoorlijk was, ging Aalsmeer vijf minuten voor rust prompt met 10-12 aan de leiding. Leon Geus, met tien goals de trefzekerste Volendammer, zorgde ervoor dat de thuisploeg toch met een voorsprong ging rusten: 15-14.

De snelle rode kaart voor Tim Claessens (derde tijdstraf) deerde KRAS/Volendam niet. Het vergrootte binnen acht minuten de marge naar 21-15. Aalsmeer verkleinde de marge nog naar twee, maar echt spannend werd het nooit. Met een waanzinnige poeier bepaalde Marnix Roos de eindstand op 31-25. Aalsmeer en Lions, dat gisteren respectievelijk Houten en Hurry-Up uitschakelden, zijn een van de mogelijke tegenstanders in de halve finale. De laatste halvefinalist komt uit de wedstrijd Quintus – E&O 2.

HV KRAS/Volendam – Green Park Aalsmeer 3: 31-25 (14-13). Rode kaart: 35. Tim Claessens (KRAS/Volendam, derde tijdstraf). Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Leon Geus 10, Robin Jansen 7, Florent Bourget 4/2, Zarko Curic 3, Marnix Roos 3, Igor Mrsulja 2, Sander Visser 1, Léon van Schie 1, Tim Claessens, Jordy Baijens, Marc Kok, Jaap Beemsterboer, Geert Hinskens.

Bron: handbalvolendam.nl