Korte en natte voorbereiding FC Volendam op vissersderby tegen Telstar

14 februari 2020, 09:22 uur

Onder gure en natte omstandigheden heeft FC Volendam donderdag de laatste training afgewerkt op weg naar het thuisduel tegen Telstar vanavond. De eerder deze week zieke Derry John Murkin en geblesseerde Mo Betti trainden weer volledig mee.

Trainer Wim Jonk heeft, behalve de langdurige uitgeschakelde Zakaria el Azzouzi, geen noemenswaardige personele problemen. De voorbereiding op de vissersderby is kort. Maandagavond speelde FC Volendam nog uit tegen Jong AZ (1-1). Dinsdag waren de spelers vrij, waarna er alleen op woensdag en donderdag nog kon worden getraind.

Reda Kharchouch stoppen

Telstar heeft met Reda Kharchouch de nummer twee van de topscorersranglijst in haar gelederen. De 24-jarige spits heeft dit seizoen al 16 doelpunten achter zijn naam staan en is daarmee van onschatbare waarde voor de Velsenaren. Wie hem aan Volendamse zijde zal afstoppen is nog maar de vraag. “Dat zal hij vrijdag gaan zien. Dat is voor hem een verrassing”, aldus FC Volendam-aanvoerder Kevin Visser.

Basisplek Deul

Op basis van de laatste training lijkt Boy Deul zijn plek voorin te behouden en begint Murkin op de bank. Ook Jonk geeft aan dat hij nog niet verwacht dat hij vrijdagavond met Murkin zal starten. De rechtsback-positie is weer voor Noah Fadiga.

Leon Maloney

De tussentijdse Engelse aanwinst Leon Maloney traint al een tijdje met de A-selectie mee, maar maakte nog geen speelminuten. Volgens Jonk is hij nog niet wedstrijdfit. Op 3 december speelde de vleugelspits zijn laatste wedstrijd voor Portsmouth. “We hebben geconstateerd dat hij best wel een grote achterstand heeft”, aldus Jonk.

Door het puntenverlies bij Jong AZ (1-1) van afgelopen maandag, is FC Volendam met 50 punten naar de vierde plek op de ranglijst gezakt. Telstar is na de oorwassing door NEC (1-7) de nummer tien van de eerste divisie met 36 punten.

De aftrap van de vissersderby is vanavond om 20.00 uur in het KRAS Stadion. L.O.V.E. Radio zal de wedstrijd vanavond live verslaan.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.