Rond half acht gisteravond heeft de heer Johan Koning uit handen van locoburgemeester Kees Schilder een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Deze uitreiking vond plaats in de aula van het Don Bosco College in Volendam.

De heer Koning is sinds 1975 actief als vrijwilliger voor IJsvereniging Volendam. Al op jonge leeftijd begon hij met de sneeuw van de ijsbaan te vegen. In de loop der jaren kwamen hier andere taken en verantwoordelijkheden bij, zoals het regelen van de koek en zopie hut, het beheer van de ledenadministratie en toetreding tot het bestuur in de functie van penningmeester.

Dit jaar hebben leerlingen uit de groepen 4-8 van het basisonderwijs voor de 33ste keer schaatslessen gevolgd vanuit de IJsvereniging Volendam. De heer Koning is een van de drijvende krachten hiervan. Verder is hij altijd bezig vrijwilligers en sponsoren enthousiast te maken en bij de vereniging te betrekken.

De heer Koning is ook jarenlang betrokken geweest bij de lokale politiek voor Volendam|80. Van 1994-2003 was hij lid van de commissies Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening en van 2003-2014 gemeenteraadslid, waarvan de laatste zeven jaar als fractievoorzitter.