Koningsmaal en kwajongensgeluk bij Molen De Breek

Bij Molen De Breek in Etersheim speelt zich, net als verleden jaar, op Koningsdag een bijzonder evenement af. Vanaf half vijf start het programma rond een magistraal Koningsmaal, met o.a. bovenmeester Dick Knip die 100 jaar kwajongensgeluk presenteert: Van Dik Trom tot heden. Tussen de gangen van het driegangendiner door kunt u optredens verwachten van onder andere de Gezellico’s. De avond wordt afgesloten met de Fanfare DJ Dans Anders. Wie wil kan zich inschrijven voor het voorprogramma strafwerkschrijven en een gratis dinerbon winnen. Burgmeester Lieke Sievers reikt de prijs uit.

Eerste Open Nederlandse Kampioenschappen Strafwerkschrijven

Het voorprogramma van het Koningsmaal speelt zich af in het Schooltje van Dik Trom. Daar vinden de eerste Open Nederlandse Kampioenschappen Strafwerkschrijven plaats. Iedereen kan zich daarvoor opgeven via molen@debreek.com. Het inschrijfgeld is € 2,50 o.a. t.b.v. het Schooltje van Dik Trom. Burgemeester Lieke Sievers reikt om 16.15 uur de hoofdprijs uit, een gratis Koningsmaalbon aan de beste strafschrijver of -schrijfster.

Daarna vertrekt het gezelschap met Dik Trom op zijn ezel en onder muzikale begeleiding naar Molen De Breek. Daar leest bovenmeester Dick Knip voor uit de avonturen van Dik Trom, gevolgd door een quiz. Het driegangendiner is, net als verleden jaar, van hoge kwaliteit, met eerlijke
ingrediënten en met flair geserveerd vanuit woonwagenkeuken het Rollende Venster.

Geniet van artiesten, gezelschap en een exclusief Koningsmaal
De organisatie van dit jaarlijkse Koningsmaal ligt in handen van Anna Frederiks van molen De Breek, Katja Schuitema van Venster op Waterland, Terts Brinkhoff, oprichter van theaterfestival de Parade en Sjoerd Spoelstra, topkok en limonadeprofessor. Laat je oren strelen door de Gezellico’s, maak kennis met een Belgisch trekpaard en een ezeltje, geniet van het college van Dick Knip, doe mee met de quiz, laat al je zintuigen strelen door het exclusieve Koningsmaal en maak een dansje met DJ Dans Anders.

Reserveer snel, want vol = vol, via molen@debreek.com

Koningsmaal en kwajongensgeluk bij Molen de Breek
Datum: zaterdag 27 april 2019, 15.00 uur: Voorprogramma strafwerkschrijven, € 2,50 inschrijfgeld.
Locatie: Schooltje van Dik Trom, Etersheim 8a, Oosthuizen, 16.30 uur: Hoofdprogramma Koningsmaal
Locatie: De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen, 18.00 uur: Koningsmaal.
Kaarten: € 37,50 p.p. inclusief programma en diner, excl. drank
Kinderen 0 tot 6 jaar gratis, 6 tot 16 jaar € 12,50 p.p.
Reserveren: molen@debreek.com
Zie ook Facebook Bezoekerscentrum de Breek en Dijk van een Tafel

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.