De vraag naar lekker en goedkoop voedsel neemt toe. Maar wie betaalt hiervoor de echte prijs? In het zesdelige EO-programma ‘Gefileerd’ krijgen vijf foodies de kans om onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk een viergangendiner te bereiden. Wat ze niet weten, is dat hun eerst een grote uitdaging te wachten staat.
Een van de deelnemers aan het programma is de in Volendam woonachtige Kevin Sijmonsbergen. Kevin is een fanatieke eiwit-eter en personal trainer in het dagelijks leven.
Jennifer Hoffman reist met de twintigers naar Thailand waar de deelnemers aan den lijve ondervinden hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd. Welke prijs betalen mens, dier en milieu voor de sushi of kipnuggets op ons bord? En is Kevins kijk op voedsel veranderd na de reis?.
‘Gefileerd’ is vanaf 9 januari a.s. om 21.00 uur te zien bij NPO 3

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.