Kerststallenroute in Monnickendam

06 december 2019, 08:00 uur

Vanaf zondag 8 december kan, net als vorig jaar, weer een sfeervolle kerststallenroute gelopen worden door Monnickendam. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs zo’n 50 gevels in de binnenstad van Monnickendam.

De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels.

Tentoonstelling katholieke kerk

Ondanks het uitlenen van haar kerststallen aan diverse deelnemers heeft Rita van Bavel nog ruim voldoende kerststallen om aan het grote publiek te tonen. Op zondag 8 december, na de kerkdienst van 10.00 uur in de RK Nicolaas en Antoniuskerk, is de kerststallententoonstelling, als onderdeel van de kerststallenroute, geopend.

Zowel bij het Informatiepunt aan Zuideinde 2 als in de kerk aan Noordeinde 19 is de route vanaf 8 december op papier verkrijgbaar. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden. De route is vanaf 8 december ook te downloaden als pdf op: www.vvvwaterland.nl

De jaarlijkse kerststallententoonstelling in de RK Nicolaas en Antoniuskerk aan het Noordeinde is dagelijks te bezichtigen van zondag 8 december t/m zondag 29 december van 12.00 – 16.00 uur.

Tweedehands kerstmarkt

Op zondag 8 december is er in de kerk van 11.00 tot 16.30 uur ook weer de tweedehands kerstmarkt met optredens van diverse koren uit Waterland. Tijdens de kerstmarkt kunnen er ook diverse drankjes en andere lekkernijen gekocht worden.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.