Kerststallenroute in Monnickendam

Vanaf zondag 9 december is er, net als voorgaande jaren, weer een sfeervolle kerststallenroute door de oude binnenstad van Monnickendam. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs ruim 50 gevels en is gratis verkrijgbaar.

De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels en zijn vanaf de straat te bezichtigen. Een handige plattegrond is gratis beschikbaar, zodat geen kerststal gemist hoeft te worden.

Tentoonstelling

Ondanks het uitlenen van haar kerststallen aan diverse deelnemers heeft Rita van Bavel nog ruim voldoende
kerststallen om aan het grote publiek te tonen. Op zondag 9 december, na de kerkdienst van 10.00 uur in
de RK Nicolaas en Antoniuskerk aan het Noordeinde, is de kerststallententoonstelling als onderdeel van de
kerststallenroute geopend.

Bovendien is er op deze dag van 11.00 – 16.30 uur ook weer een tweedehands kerstmarkt, met optredens van diverse koren uit Waterland. Uiteraard ontbreken de erwtensoep, chocomel en glühwein niet. Aansluitend
is de tentoonstelling dagelijks t/m 30 december van 12.00 – 16.00 uur gratis te bezichtigen, met uitzondering van Eerste Kerstdag.

Route

Zowel bij het Informatiepunt op de Middendam als in de RK kerk aan het Noordeinde is de route vanaf 9 december op papier verkrijgbaar. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden. De route is vanaf 9 december ook te downloaden als pdf op www.vvvwaterland.nl.

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.