Julius van den Berg wint de Profronde van Noord-Holland

14 mei 2018, 02:00 uur

Julius van den Berg won gisteren de Profronde van Noord-Holland. De 21-jarige renner uit Purmerend sprong anderhalve kilometer voor de finish weg en kwam alleen over de meet.

Cees Bol, zijn ploegmaat bij SEG Racing Team, kwam als tweede over de streep, voor Wim Stroetinga die derde werd. Cees Bol blijft de leider van het klassement van de Holland Cup. Voor Julius van den Berg was het al de derde UCI-overwinning dit seizoen. Hij won etappes in de Rondes van Normandië en Bretagne.

“Het was een laffe koers omdat er niet veel wind stond”, zei Van den Berg na de koers. Anderhalve kilometer voor de finish kon ik ontsnappen uit het kopgroepje. Ïk had geen superdag, het deed wel even pijn toen ik wegreed. Ik denk dat het ook stilviel achter me.”

Het duurde lang voor er een kopgroep weg kon rijden. De regen en de wind waren van invloed op het koersverloop. Uiteindelijk ontstond een kopgroep van een dertigtal renners. Toen die groep Alkmaar naderde, ontsnapten zeven renners, maar die werden tien kilometer voor de streep weer achterhaald door het peloton. Anderhalve kilometer voor de finish sprong Julius van den Berg weg.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.