Jorn Smits keert terug naar handballers Volendam: “Voelt vertrouwd”

14 februari 2020, 22:45 uur

HV KRAS/Volendam heeft Jorn Smits (27) teruggehaald naar het vissersdorp. De linkeropbouwer speelde van 2012 tot 2016 al voor de Volendammers en tekent nu tot het eind van het seizoen met de optie voor nog een jaar.

“Het voelt vertrouwd om weer in Volendam te zijn”, aldus Smits op de site van de club. “De club en de mensen eromheen zijn bekend en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik weer voor Volendam mag spelen. Ik heb er vertrouwen in dat ik snel mijn plek in de selectie zal vinden. Bij mijn vorige club heb ik de laatste maanden wat minder speelminuten gemaakt, maar ik ben fysiek gewoon fit. Door de trainingen en het opdoen van wedstrijdritme zal ik ook snel weer handbalfit zijn.”

Smits behoorde afgelopen december nog bij de voorselectie van Oranje voor het EK van 2020. Hij komt over van het Duitse TV Emsdetten. Jan Kes, coördinator van de herenscouting bij HV Volendam, vertelt: “We hebben hem de afgelopen jaren op de voet gevolgd en toen de kans zich voordeed hem terug te halen hebben we er direct werk van gemaakt. De ervaring die Jorn meebrengt kunnen we goed gebruiken in ons jonge team. Hij kent de klappen van de zweep in de topsport en we verwachten dat hij een grote bijdrage aan het team gaat leveren.”

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.