Jonge boeren strijden voor hun toekomst: “Soms zie ik het somber in”

22 juni 2022, 10:49 uur

Monnickendam – ‘Wij zijn de toekomst’ Staat op de trekker van de 25-jarige Erik van der Deurne. Hij is een van de vele jonge boeren die vandaag afreist naar Stroe. Ze strijden voor het familiebedrijf en hun toekomst, maar ze zouden liever willen dat het helemaal niet nodig is. Erik protesteert al twee jaar en het doet hem goed dat er vandaag weer zoveel leeftijdsgenoten zijn.

Tientallen trekkers verzamelen in alle vroegte bij Monnickendam. Erik is voor de vierde keer onderweg naar een boerenprotest, al zegt hij elke keer dat het de laatste keer is. “Het is niet omdat ik het zo graag wil, maar ik denk wel dat het moet.” Hij snapt dat er iets gedaan moet worden aan de stikstofcrisis, maar hoopt dat de overheid een keer in gesprek gaat met de boeren in plaats van maatregelen van bovenaf opleggen.

Hij wil het melkveebedrijf van zijn ouders overnemen en twijfelt of die toekomst wel bestaat. “We zitten in veenweidegebied en ze hebben ons hard nodig om het gebied te onderhouden, maar soms zie ik het somber in.”

(Bron: NH Nieuws – Mischa Korzec)

Erik van der Deurne / ©NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.