Edam – EVC heeft zaterdag tegen Jong Holland een flinke nederlaag geleden. In het midden van de drafbaan in Alkmaar werd het na een 2-0 ruststand uiteindelijk 5-0.

Jong Holland heeft een fris jeugdig elftal dat als team heel veel energie in de wedstrijd steekt en iedere fout aan EVC-zijde direct afstrafte. Dat was bij drie tegentreffers het geval. En in de aanloop naar de openingstreffer werd de handsbal na de ingooi niet gezien door de scheidsrechter. Na een 2-0 ruststand kwam EVC in de tweede helft veel beter uit de kleedkamer.

EVC deed na rust niets meer onder voor de tegenstander en dan moet je een beetje geluk hebben. Waar het publiek langs de lijn hoopte op de aansluitingstreffer, viel het doelpunt aan de andere kant. Een te korte terugkopbal in de 65e minuut werd direct afgestraft, 3-0. Wedstrijd klaar natuurlijk klaar. EVC bleef het proberen, maar na 90 minuten stond er een 5-0 eindstand op het scorebord.

Jong Holland, dat vorig seizoen nog in de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse speelde, liet duidelijk zien dat er nog wel een verschil zit tussen het linker- en het rechterrijtje in de 2e klasse.

Volgende week speelt EVC thuis tegen DVVA, de nummer twee van de stand. Aanvang 14.00 uur! Dit i.v.m. eventuele wedstrijd van het Nederlands elftal.

Opstelling EVC: Sjors Out, Jan van Straaten, Niek van Diepen, Vince Mens, Mike van Haarlem (46. Nourdin Rezzak), Jeffrey Karstens (46. Eric Tol), Mark Uijlenhoed, Daniël Kemper (75. Quino Idsinga), Ronald Schut (a), Vincent Wissels, Brian Rossenaar.