Na een overwinning op RKAV Volendam (5-0), een nederlaag tegen Spakenburg (2-1) en een gelijkspel tegen FC Lisse (1-1) werd er zaterdag in Wormerveer vrij simpel met 0-2 gewonnen van kersvers Hoofdklasser Fortuna Wormerveer.

Het duurde even voordat de wedstrijd los kwam. Jong FC Volendam had de controle, maar kreeg pas na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid. Er werd vanaf dat moment ook meer druk gezet op de goal van Fortuna en dat leverde na een kleine 25 minuten een goal op. Youssef Blel kreeg de bal aangespeeld en besloot van binnen de zestien het maar eens te proberen. Met een geplaatst schot liet hij de doelman kansloos en schoot de bal bij de verre paal aan de binnenkant van het zijnet: 0-1. Derry John Murkin, die bij Fortuna in de jeugdafdeling heeft gespeeld, leek niet veel later de score te verdubbelen. Helaas werd zijn inzet afgekeurd na een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter.

Tweede helft

Na de rust bleven Mohamed Betti en Brian Plat langs de lijn en mochten Kelvin Oxfoort en Mike Eerdhuijzen laten zien wat ze konden. Terwijl de tweede helft nog geen vijf minuten oud was scoorde Jong FC Volendam via Max Veerman de 0-2. Uit een moeilijke hoek verschalkte hij de doelman. De ingevallen Kelvin Oxfoort leverde kort daarna een paar prima voorzetten af die helaas niet door de aanvallers van Jong FC Volendam tot doelpunt gepromoveerd konden worden. Uit de tweede lijn loste Gerry Vlak nog een mooi schot, maar zijn inzet ging rakelings langs de kruising. Darryl Bäly en Youssef Blel kregen beide nog een kopkans, maar vonden niet de juiste richting. Volendam bleef de beter ploeg en had misschien als het wat nauwkeuriger had gespeeld tot een hogere score kunnen komen. Aan de andere kant werd ook niet weggegeven. De enkele gevaarlijke momenten voor de Volendam goal werden allemaal onschadelijk gemaakt door de prima keepende Nordin Bakker, die afgelopen seizoen nog bij Fortuna onder de lat stond.

Volgende week zaterdag speelt Jong FC Volendam de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 14:30 uur wordt er op sportpark De Krom afgetrapt tegen de beste amateurclub van het land: vv Katwijk.

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Mohamed Betti (46. Kelvin Oxfoort), Brian Plat (46. Mike Eerdhuijzen), Darryl Bäly, Kevin van Gasteren (70. Brian Plat), Gerry Vlak (58. Jari Vlak), Max Veerman, Nick Runderkamp, Youssef Blel, Willie Overtoom, Derry John Murkin.