Jong FC Volendam kon het KNVB Bekeravontuur geen mooi einde geven. Feyenoord O21 kwam op bezoek en nam de beker mee naar huis. Na vijf minuten werd de enige treffer van de wedstrijd gemaakt toen Milan Hokke de bal via een wippertje achter doelman Barry Lauwers werkte. Zo zagen de Volendammers de bekerdroom uiteenspatten: 0 – 1.

Na exact vijf minuten was het raak voor de Rotterdammers. Een snelle counteraanval van de gasten eindigde bij Hokke, die de bal over Lauwers heen stiftte en de openingstreffer voor zijn rekening nam. Het had al heel snel weer gelijk kunnen staan via David Petrović, maar de spits raakte de bal niet helemaal lekker waardoor keeper Mannou Berger het leer kon klemmen. Ook een vlijmscherpe voorzet van Caner Demircioglu was een prooi voor Berger.

Na een kwartier spelen voorkwam aanvoerder Billy van Duijl via een geweldige tackle een tweede Rotterdamse goal. Een flipperkasteffect speelde zich af in de Volendamse zestien, maar Van Duijl was scherper dan de rest en ruimde vlak voor de doellijn op. Uit het opruimen kwam weer een mooie aanval dankzij Ibrahim El Kadiri. De linksbuiten zorgde voor een hoop mooie acties en aanvallen, maar net voordat zijn voorzet Petrović bereikte zag hij Luc Netten opruimen.

Onscherp

Bij een gevaarlijke Volendamse corner zat Feyenoord-keeper Berger helemaal mis. Echter zaten de Volendammers dat zelf ook. De meeste geweldige voorzetten van Demircioglu en El Kadiri werden niet in het net afgewerkt. Schotjes over, naast of in de handen van Berger. Zo zochten beide elftallen de kleedkamers op met een 0 – 1 stand.

Jong FC Volendam bracht na de rust vers bloed in de ploeg: Joey Antonioli verving Bram van Driel. Het bracht gelijk aanvallende impulsen. Zo ook toen de invaller de bal op een presenteerblaadje overhandigde aan Petrović, maar was de gevierde man weer Berger. De Volendammers zetten veel druk, maar de gasten lieten geen steekjes vallen.

Heldenrol Lauwers

Met nog een kwartier op de klok kreeg Feyenoord een strafschop toen invaller Jay Koorndijk Nesto Groen naar de grond werkte. De Rotterdamse spits nam zelf plaats achter de bal, maar moest toegeven aan Lauwers: de goalie keerde de strafschop en hield zijn ploeg daarmee in leven!

De slotfase brak aan, de Volendammers zetten aan. Geen hangende koppies, maar strijdlust en vechten. Kansen van invaller Quincy Hoeve en Antonioli vonden geen net. Ook een gewonnen vrije trap dankzij Hoeve werd door Demircioglu in de muur getrapt. Wat de Volendammers ook probeerden, het lukte domweg niet. Er werd gestreden tot het laatste, maar de strijdlust werd niet beloond. Feyenoord O21 won de bekerfinale met 0 – 1.

Scoreverloop:
5′ Milan Hokke 0 – 1

Gele kaarten:
Jay Koorndijk. Sem Valk, Amir Raïs en Jayden Candelaria (Feyenoord O21)

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Déron Payne (73. Jermaine Rijssel), Luc van Koeverden (73. Jay Koorndijk), Billy van Duijl, Nash Bijnoe; Myron Mau-Asam, Bram van Driel (46. Joey Antonioli), Imran Nazih; Caner Demircioglu, David Petrović. (87. Quincy Hoeve), Ibrahim El Kadiri.

Opstelling Feyenoord O21: Mannou Berger; Givairo Read (78. Djomar Giersthove), Sem Valk, Luc Netten, Jayden Candelaria; Milan Hokke, Mike Kleijn, Gjivai Zechiël (46. Lugene Arnaud); Joep van der Sluijs (78. Jan Plug), Nesto Groen (81. Amir Raïs), Fabiano Rust.