Jong FC Volendam vergeet door te drukken tegen G.V.V.V.

01 december 2019, 15:01 uur

Ondanks dat G.V.V.V. niet op het best van hun kunnen speelde, is Jong FC Volendam er opnieuw niet in geslaagd om een positief resultaat te boeken. De Volendammers verloren uit In Veenendaal met 3-1.

Op een schot van Ibrahim el Kadiri na had Jong FC Volendam weinig in te brengen in de openingsfase van de wedstrijd. De eerste kans in de wedstrijd was voor G.V.V.V. Robin Mulder leek vanuit een mooie situatie op doel te gaan schieten, maar maaide volledig over de bal heen. G.V.V.V. bleef echter in balbezit en even later was het good old Berry Powel die Barry Lauwers op de proef stelde. De doelman van Jong FC Volendam kwam als winnaar uit de bus.

Toch was hij even later alsnog geklopt. Een lage voorzet werd door, jawel, Berry Powel iets te makkelijk binnen getikt. Het doelpunt leek een kantel moment. De mannen van Berry Smit en Johan Plat kregen namelijk na deze goal grip op de wedstrijd. Er werd leuk gecombineerd, maar zoals zo vaak stokte het op de rand van de zestien. Ook met al de hoekschoppen werd amper gevaar gecreëerd voor de G.V.V.V. goal.

In de slotfase kwamen de oranjehemden wel dichtbij de verdiende gelijkmaker. Dyllandro Panka had misschien door moeten lopen en een schot lossen in plaats van de verdediging uit te kappen. En in de laatste minuut had Samir Ben Sallam de pech dat doelman Jansen met zijn vingertoppen kon voorkomen dat zijn kopbal doel trof.

Tweede helft

Ook het eerste gevaar na de rust kwam van Jong FC Volendam. Een mooie steek bal van Kevin van Gasteren op Samir Ben Sallam was echter net te hard, zodat de doelman kon redden. En de maker van de 3-1 tegen NEC, Ibrahim el Kadiri, mikte op aangeven van Darryl Baly net voorlangs. Ook G.V.V.V. liet af en toe wat zien, maar Barry Lauwers had na een uurtje spelen niet echt moeite met een volley van Corné Davelaar.

Kort na dit schot lukte het eindelijk aan Volendam zijde. Op aangeven van Darius Johnson nestelde Ibrahim el Kadiri zich in een zelfde situatie als vrijdagavond. En nu trof hij doel zonder dat een verdediger de bal nog van richting veranderde. Een verdiende gelijkmaker en de mannen leken op weg naar meer. Bijna was het Victor van Montfort met de 1-2. Hij nam in de zestien de bal op de borst aan, maar zag de bal vervolgens net te ver van zich afstuiten.

Terwijl Jong FC Volendam op jacht ging naar de winst werd de bal met veel spelers in de aanval verspeeld. G.V.V.V. maakte hier dankbaar gebruik van en rondde dit buitenkansje af: 2-1. Jong FC Volendam leek geknakt na deze tegenvaller. Nog één keer kwamen ze er gevaarlijk uit, maar na de 3-1 van Jeremy de Graaf was de wedstrijd definitief gespeeld.

Volgende week speelt Jong FC Volendam in eigen huis tegen Jong Sparta.

Scoreverloop:
8′ – Berry Powel 1-0
63′ – Ibrahim el Kadiri 1-1
66′ – Corné Davelaar 2-1
79′ – Jeremy de Graaf 3-1

Opstelling G.V.V.V.:
Johan Jansen, Corné Davelaar, Wesley Goeman (74. Patrick Prosper Fini), Taoufik Adnane, Wilco den Hartog, Robin Mulder, Berry Powel (54. Jeremy de Graaf), Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Jesse van Nieuwkerk (74. Soufiane Laghmouchi), Mart de Jong.

Opstelling Jong FC Volendam:
Barry Lauwers, Jay Kruiver, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Darryl Baly, Kevin van Gasteren, Darius Johnson (74. Youssef Blel), Samir Ben Sallam, Dyllando Panka (88. Vasco Lo-Ning-Hing), Victor van Montfort (83. Max Veerman), Ibrahim el Kadiri.

Bron: fcvolendam.nl / Foto voorpagina: Klaas Hansen

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.