Jong FC Volendam opent tegen Jong Sparta

02 augustus 2020, 10:24 uur

De KNVB heeft vrijdag het competitieprogramma van de Tweede Divisie bekend gemaakt. Net als afgelopen seizoen start Jong FC Volendam in het eigen Kras Stadion. Opnieuw is een team uit het Rotterdamse de eerste tegenstander: Jong Sparta Rotterdam.

Johan Plat wacht dus direct een pikant duel. Want dit seizoen zal er een serieuze strijd losbarsten tussen de twee Jong teams in de Tweede Divisie. Want aan het einde van dit seizoen zal het laagst geplaatste team, al eindigt het op de tweede plek, degraderen naar de O21 competitie. De kampioen van die competitie zal volgend seizoen juist de omgekeerde weg bewandelen. Op zaterdag 5 september kan Jong FC Volendam dus direct de eerste tik uitdelen. In december van afgelopen jaar deelde de ploeg ook al een flinke tik uit aan de Rotterdammers. Met maar liefst 5-0 werden de Kasteelbewoners naar huis gestuurd.

Maar na deze “kraker” volgen nog 33 wedstrijden, de competitie is lang. En de eerste weken zijn meteen behoorlijk pittig. Zo spelen de mannen een week later bij Rijnsburgse Boys om daarna het afgelopen seizoen erg sterke HHC Hardenberg te ontvangen. Op 26 september staat er een bijzondere wedstrijd op het programma. Jong FC Volendam gaat dan op bezoek bij IJsselmeervogels op de rode zijde van de Westmaat. En laat daar nu oud Jong FC Volendam coach Berry Smit tegenwoordig de scepter zwaaien.

Het gaat te ver om het hele programma week voor week door te nemen, maar nog even wat in het oog springende wedstrijden. Zo gaan we op 31 oktober op bezoek bij Quick Boys om een week later Spakenburg te mogen ontvangen in het Kras Stadion. We sluiten 2020 af in Veenendaal, waar we het op nemen tegen GVVV. Onze “nieuwjaarswedstrijd” is tegen, hoe kan het ook anders, Koninklijke HFC. Geen wedstrijd tegen oud internationals dus voor de Haarlemmers, maar mogelijk toekomstig internationals! In de maand mei wordt het seizoen met de laatste vier wedstrijden afgesloten. En met achtereenvolgend Koninklijke HFC (uit), IJsselmeervogels (thuis), ASWH (uit) en Rijnsburgse Boys (thuis) is dat een heel mooi affiche. Maar dat is deze hele Tweede Divisie weten we inmiddels uit ervaring.

Voor het volledige competitieprogramma, inclusief de (voorlopige) aanvangstijden, klik je hier.

Voordat Jong FC Volendam vol goede moed op 5 september aan de competitie gaan beginnen staan er eerst nog een aantal oefenwedstrijden op de planning. De eerst volgende is zaterdag 8 augustus is Haarlem, waar de ploeg het op gaat nemen tegen competitiegenoot Koninklijke HFC. Afgelopen weken heeft de ploeg van Johan Plat de eerste twee oefenwedstrijden gewonnen: Hollandia (3-4) en Purmersteijn (1-7).

Bron: fcvolendam.nl / Foto voorpagina: Klaas Hansen

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.