Volendam – Een ijskoude middag in Haarlem was het theater tussen Koninklijke HFC en Jong FC Volendam. Met het debuut van Flip Klomp en steun van Eerste Elftal-spelers Josh Flint, Dean James, Calvin Twigt en Lequincio Zeefuik gingen de Volendammers op jacht naar de driepunter. De hulp bezorgde Jong FC volendam echter geen winst. Koninklijke HFC won met 2 – 1 van de Volendammers.

Zeefuik kreeg de eer om de wedstrijd af te trappen, toch was het HFC die de meeste kansen creëerden in de eerste vijf minuten. Een schot en een koppoging van Sietse Brandsma vonden geen net. Aan de overkant draaide een schot van debutant Klomp richting de kruising, maar bleek net te hoog. De bal eindigde óp het doel. Toch creëerde Jong FC Volendam genoeg. Zeefuik gebruikte goed zijn lichaam en slingerde de bal richting de verre paal. Givairo Read sprintte naar de bal, maar kwam een teenlengte te kort om de bal achter Mitchel Michaelis te werken.

Penalty’s

Na vijfentwintig minuten kreeg Jong FC Volendam een penalty toegekend, toen Klomp de bal tegen de hand van Volendammer in Haarlemse dienst Gerry Vlak schoot. Billy van Duijl nam plaats achter de bal, maar schoot een metertje naast het doel van Michaelis. Nog geen twee minuten later kreeg HFC een penalty toegekend, toen Rob Tol Zakaria Eddahchouri in eigen zestien onderuit schoffelde. Helaas voor de Volendammers, was Eddahchouri wél trefzeker. De aanvaller schoot strak in de linkerhoek, terwijl goalie Kayne van Oevelen de andere hoek koos.

De Volendammers konden kort daarna weer op gelijke hoogte komen, toen Klomp goed voorgaf op Read. De jonge verdediger werkte af via een volley, maar die kans eindigde nipt naast. Een kansrijke eerste helft, waar HFC de leiding nam.

Waanzin

De tweede helft begon ongewijzigd. Het eerste kwartier waren beide ploegen gelijkwaardig. Na een uur spelen kreeg HFC een dot van een kans, toen Brandsma de vrijstaande Eddahchouri inspeelde. De aanvaller schoot, maar Van Oevelen bleef hem de baas door het schot fraai te keren. Na zeventig minuten kon Zeefuik binnenkoppen, maar door het schouderduel tussen de spits en keeper Michaelis bleef de gelijkmaker uit. Kort daarna kregen de Volendammers een domper te verwerken. Diego Gustavo kon niet verder, nadat hij uit de wedstrijd getrapt werd door invaller Quinten Dekkers. Zijn vervanger was Tayrell Wouter. Het bleek een gouden wissel, want na zeven minuten kapte hij Tros uit en passeerde hij Michaelis: 1 – 1.

De gelijke stand bleef niet lang op het bord staan. Een hoekschop van HFC eindigde bij Eddahchouri, die hard achter Van Oevelen schoot: 2 – 1. Met nog tien minuten op de klok, speelde zich een flipperkast-effect af in de zestien van de Haarlemmers, toen een voorzet van Read voor de voeten van Zeefuik belandde. De spits haalde uit, maar Michaelis bracht redding. Daarna kreeg Wouter de bal voor de voeten, maar weer ging de bal niet in het net. Het laatste schot was van Antonioli, maar ook díe kreeg de bal niet in het doel. Ook de zes minuten blessuretijd kon geen gelijkmaker meer betekenen voor Jong FC Volendam. In Haarlem eindigde het in 2 – 1.

Jong Sparta-thuis

Volgend weekend speelt Jong FC Volendam in het Kras stadion de beloftenclash tegen Jong Sparta Rotterdam. De aftrap is om 15.00 uur.

Scoreverloop:
27′ Zakaria Eddahchouri 1 – 0
77′ Tayrell Wouter 1 – 1
78′ Zakaria Eddahchouri 2 – 1

Opstelling Koninklijke HFC: Mitchel Michaelis; Ruben Heeremans, Oscar Wilffert (63. Koen Tros), Guus Offerhaus, John Hilton, Joas Kors (63. Quiten Dekkers); André Morgan, Jacob Noordmans, Gerry Vlak; Sietse Brandsma, Zakaria Eddahchouri (78. Storm Holtkamp).

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Josh Flint, Billy van Duijl; Givairo Read (82. Déron Payne), Calvin Twigt, Dean James (85. Jordi Blom); Joey Antonioli (85. Quincy Hoeve), Flip Klomp; Diego Gustavo (70. Tayrell Wouter); Lequincio Zeefuik.

(Bron: FC Volendam – Stefan van Nierop)