Een koude zaterdagmiddag in het Kras stadion was het theater van de wedstrijd Jong FC Volendam – TEC. Dankzij goals van Zeefuik, Blommestijn en een dubbelslag van Wouter won Volendam met 4 – 0 tegen de ploeg uit Tiel. De eerste thuisoverwinning sinds februari 2020.

In minuut één kon Jong FC Volendam al bijna op voorsprong komen. Walid Ould-Chikh gaf een prima bal op Tayrell Wouter, die vrij over de rechterflank kon voorkomen. De rechtsbuiten van de Oranjehemden gaf voor op Lequincio Zeefuik, alleen zijn voorzet was iets te strak en werd uitverdedigd door de verdediging van TEC. Even later was het Ibrahim El Kadiri die kon tekenen voor de eerste treffer. Een korte hoekschop leverde hem de bal op. Op de punt van de zestien wilde de Volendammer de bal in het doel krullen, alleen zijn inzet stuitte onderweg tegen het lichaam van Tom van der Neut op.

Na een half uur spelen was het wél raak voor de Wijdbroeken. Zeefuik was het eindstation bij de voorsprong van de Volendammers. Hij kreeg de bal in de zestien, kapte zijn tegenstander uit en rondde koelbloedig af: 1 – 0.

Gele kaartenfestijn

Nadat Gino Bosz geel kreeg na een overtreding op John Hilton, kreeg ook Ould-Chikh een gele kaart. De middenvelder werd onderuitgehaald in de zestien van TEC. Arbiter Luuk Timmer zag hier niets in. Ould-Chikh reageerde vurig op de beslissing. Door zijn uitbarsting kreeg hij een gele kaart. Niet snel daarna kreeg Rodney Klooster geel. Hij haalde Milan de Haan onderuit op de middenlijn. Even later kreeg aanvoerder Mike Vreekamp een gele kaart door een opstootje met de Volendammers. Diezelfde Klooster zag in dat opstootje voor de tweede keer geel. Voor hem betekende dat einde wedstrijd. Verdere kansen bleven uit en zo trokken de Volendammers met een 1 – 0 voorsprong richting de kleedkamers.

Stempel op de wedstrijd

In de tweede helft begon TEC dringend. Een corner van TEC belandde op het hoofd van TEC-verdediger Basil Camara. Zijn kopbal eindigde op de lat van Volendams doel. Na een ruim uur spelen ging de bal op de stip. Sjors Kramer haalde Kubikay Koylo onderuit in de zestien van de Volendammers. Kramer kreeg hier geel voor. Mulder nam plaats achter de bal en schiet hard naar links. Volendam-goalie Van Oevelen had zijn plannen op tijd door en redde op prachtige wijze de penalty van TEC.

Johan Plat bracht Koen Blommestijn in de ploeg. De topscorer van Jong FC Volendam mocht na tien minuten zijn negende goal van het seizoen aan zijn doelpuntendossier toevoegen. Een voorzet van Wouter kwam perfect op het hoofd van de spits terecht. Een knikje richting de verre hoek was genoeg om de voorsprong te verdubbelen: 2 – 0.

Tien minuten na de goal van Blommestijn, was het Wouter die de derde voor de Volendammers erin schoot. Een vrije trap net voor de zestien krulde heerlijk in de linkerbovenhoek. TEC-goalie Mathijs Jan Swaneveld stond aan de grond genageld. Vier minuten later was het diezelfde Wouter die de vierde treffer maakte. Een razendsnelle counter op de rechterflank werd hard in de verre hoek afgemaakt. Hiermee won Jong FC Volendam zijn eerste thuiswedstrijd sinds 1 februari 2020 met 4 – 0

Scoreverloop:
30′ Lequincio Zeefuik 1 – 0
72′ Koen Blommestijn 2 – 0
83′ Tayrell Wouter 3 – 0
87′ Tayrell Wouter 4 – 0