Jong FC Volendam heeft een serieus probleem

Opnieuw is Jong FC Volendam er niet in geslaagd om een voorsprong vast te houden. Wat het nog pijnlijker maakt is dat het opnieuw in de slotfase mis ging. Scheveningen ging er via een doelpunt in de extra tijd van de eerste helft en één in de extra tijd van de tweede helft met een 1-2 overwinning vandoor.

Het werd niet de wedstrijd van beide keepers. Scheveningen doelman Wesley Zonneveld kon eerst nog voorkomen dat een fout van zijn verdediging een doelpunt opleverde, maar een kleine tien minuten voor rust stond hij zelf aan de basis van de 1-0.

Voordat het zover was had Volendam wat kansjes gehad om de score te openen. Scheveningen kon daar één echte kans tegenover zetten. Het was wel een enorme, maar de zwakke kopbal van Amatkaryo bracht doelman Roggeveen niet echt in de problemen. Ibrahim El Kadiri was de gelukkige die in minuut 38 de bal zo in de voeten geschoven kreeg van doelman Zonneveld. Hij bleef zeer koeltjes en rondde keurig af: 1-0.

Amatkaryo testte kort na de openingsgoal de kwaliteit van de paal. Zijn enorme poeier spatte uiteen op de binnenkant van de paal. We leken met een 1-0 voorsprong aan de thee te gaan, maar bij de laatste aanval van Scheveningen ging het alsnog mis. Een voorzet bij de tweede paal werd zo door doelman Roggeveen voor de voeten geslagen van Chovanie Amatkaryo. Deze had geen moeite om te scoren. Het was direct rust.

Tweede helft

Na de thee was de wedstrijd een minder leuk schouwspel dan voor rust. Er waren vooral gele kaarten en wissels te melden. Wat dat laatste betreft kunnen we zeggen dat Leon Maloney in de 55ste minuut zijn debuut maakte bij Jong FC Volendam. Weinig kansen voor beide goals en dus leek het op een gelijkspel uit te draaien. Maar opnieuw ging het mis in de slotfase.

Mike Eerdhuijzen speelde Sam Lautenschutz aan die de bal op de helft van Scheveningen verspeelde. De gasten gingen er op rechts vandoor. De ingevallen Tim Peters was echter redelijk naar de zijkant gedreven, dus werd het doel klein gehouden. Toch slaagde hij erin om van redelijke afstand doelman Joey Roggeveen te verschalken, die verkeerd opgesteld stond.

Opnieuw een enorme deceptie voor Jong FC Volendam. Als we kijken naar de andere uitslagen dan kunnen we constateren dat plek zestien het hoogst haalbare zal zijn voor de ploeg.

Scoreverloop:

38. Ibrahim El Kadiri 1-0
45+1. Chovanie Amatkaryo 1-1
90+1. Tim Peters 1-2

Opstelling Jong FC Volendam:
Joey Roggeveen, John Hilton, Brian Plat (60. Sjors Kramer), Mike Eerdhuijzen, Dean James, Sam Lautenschutz, Darius Johnson, Victor van Montfort, Jim Beers, Samir Ben Sallam (73. Jay Kruiver), Ibrahim El Kadiri (55. Leon Maloney).

Opstelling Scheveningen:
Wesley Zonneveld, Robert van Koesveld, Rubin Koorndijk, Levi Schwiebbe (84. Nabil Haddadi), Michel de Vlugt, Mehmet Aldogan, Nigel Ogidi Nwankwo, Jari de Jong, Rowdy van der Putten (88. Samir El Moussaoui), Barry Rog (77. Tim Peters), Chovanie Amatkaryo.

Gele kaarten:
Brian Plat, Ibrahim El Kadiri, Mike Eerdhuijzen (Jong FC Volendam), Chovanie Amatkaryo, Nigel Ogidi Nwankwo, Rubin Koorndijk, Levi Schwiebbe, Robert van Koesveld, Tim Peters (Scheveningen).

Bron: fcvolendam.nl

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.