Volendam – De eerste thuiswedstrijd in 2023 voor Jong FC Volendam was er eentje tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Een heerlijke wedstrijd, waar de Volendammers in de eerste helft al het verschil maakten. Goals van Tayrell Wouter en Lequincio Zeefuik zorgden voor de driepunter in het Kras Stadion.

De eerste kans was voor de Volendammers. Aanvoerder Lequincio Zeefuik brak door in de zestien van de Rotterdammers en haalde verwoestend uit. Het schot eindigde in het zijnet. Nog geen vijf minuten later kreeg Darius Johnson de kans op de openingstreffer. De Engelsman pikte de bal op van Jordi Blom en dribbelde zijn weg vrij richting de zestien van Jong Sparta Rotterdam. Hij haalde uit, maar zag Rotterdammer Youri Schoonderwaldt tweemaal van de lijn redden. Na een half uur spelen was het wél raak. Zeefuik gaf de bal aan Tayrell Wouter, die vervolgens de bal met een geweldige boog de bovenhoek in krulde: 1 – 0.

Nog geen tien minuten later was het assistgever Zeefuik die de 2 – 0 voor zijn rekening nam. De boomlange spits was balvast en speelde Farouq Limouri én goalie Schoonderwaldt door de benen om vervolgens de bal tegen de touwen te werken. Niet heel lang na de twee-nul kon Zeefuik de derde Volendamse treffer maken, toen hij een-op-een kwam met Schoonderwaldt. De goalie was echter scherper dan de spits en bracht knap redding. Zo gingen de Volendammers met een fijne voorsprong naar de kleedkamers.

Gehoor terug

Jong Sparta Rotterdam begon de tweede helft een stuk feller. Kansen van Rayvien Rosario en Jerrel Hak gingen naast. Ook een schot van Achraf Madi ging hoog over. De Volendammers creëerden echter weinig kansen in het tweede bedrijf. De Spartanen drongen aan en maakten uiteindelijk na zevenenzestig minuten de aansluitingstreffer. Net voor de goal had Rayvien Rosario de bal voor het inschieten, toen de aanvaller helemaal vrijstond in de Volendamse zestien. Hij wachtte echter te lang, waardoor Givairo Read de bal met een sliding uit de voeten van Rosario werkte. De verdediger van Jong FC Volendam raakte echter geblesseerd, waardoor de Rotterdammers profiteerden van het ondertal. Pedro Alemañ schoot uiteindelijk achter Lauwers: 2 – 1.

Met nog vijf minuten te gaan, haalde Blom verwoestend uit. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Een verhitte slotfase, waar maar liefst vijf gele kaarten vielen en twee dotten van kansen voor de Volendammers gecreëerd werden. Eerst kreeg Imran Nazih een uitgelegen kans om vanaf de rand van de zestien binnen te werken. Zijn schot was echter te slap om Schoonderwaldt de baas te zijn. Niet lang daarna was het De Haan die via de zijkant de bal kon intikken, maar kreeg zijn voet net niet tegen de bal. Met klamme handjes leefden de Volendammers toe naar het eindsignaal, maar de wedstrijd eindigde in een 2 – 1 overwinning voor de thuisploeg!

Kozakken Boys-uit

Zaterdag 4 februari speelt Jong FC Volendam in Werkendam tegen Kozakken Boys. De aftrap is om 15.00 uur.

Scoreverloop:
32′ Tayrell Wouter 1 – 0
41′ Lequincio Zeefuik 2 – 0
67′ Pedro Alemañ 2 – 1

Gele kaarten:
Milan de Haan, Ezechiel Fiemawhle, Jordi Blom.

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Rob Tol, Jay Koorndijk (61. Waleed Ait Abdellah), Vernon Addo (71. Francisco Reyes Marizan), Givairo Read (71. Ezechiel Fiemawhle); Milan de Haan, Darius Johnson (58. Déron Payne), Imran Nazih; Tayrell Wouter, Lequincio Zeefuik (61. Quincy Hoeve), Jordi Blom.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Youri Schoonderwaldt; Dylan van Wageningen, Augustin Drapke, Farouq Limouri (46. Marvin Young), Jay den Haan (46. Constantijn Schop); Delano Vianello, Achraf Madi, Pedro Alemañ; Rayvien Rosario (67. Mike Frimpong), Jerrel Hak (78. David Garden), Mehmet Yuksel (67. Dano Lourens).

(Bron: FC Volendam – Stefan Nierop)