Beets – Voel jij ook wel eens heel veel? Van alles tegelijk? Heb je dan het gevoel dat je kan ontploffen? En als je dan ontploft wil je dan verdwijnen? En als je verdwijnt, waar ga je dan naartoe? Zijn je emoties dan weg? En hoe kom je daarna weer tevoorschijn?

Kees kent dit gevoel in ieder geval wel. Zij voelt nooit een beetje, maar altijd alles heel erg. Dan lijkt het alsof ze oorwarmers op heeft. Dan begint haar kop te roken en alles te draaien. Ze ontploft. En niet alleen zij, ook haar moeder heeft dat af en toe. Als Kees ontploft dan is ze er gewoon even niet. Maar dat begrijpt niet iedereen altijd even goed. Maar ja, hoe kom je na zo’n ontploffing weer tevoorschijn? En hoe gaan jij en de mensen om je heen met zo’n ontploffing om?

Deze voorstelling laat zien wat er gebeurt als je emoties in perspectief plaatst en dat af en toe ontploffen helemaal niet erg is. Tijd en ruimte lossen het vaak vanzelf op.

Anna Keuning speelt de moeder van Kees en is degene die probeert te zorgen voor orde. Ze probeert haar dochter te beschermen in haar impulsiviteit en enthousiasme. Naast de rol van moeder speelt zij ook alle personages die Kees tegenkomt tijdens haar ontploffing. Zoals Vriend-Misschien, Blob de Vis en de Steen der Wijzen.

Anna Keuning en Anna Nijenhuis blazen je omver met hun enthousiasme en nemen je mee in hun belevingswereld. De keos van Kees is een voorstelling voor iedereen die wel eens ontploft. Want zoveel voelen is nou eenmaal best lastig en creëert chaos, ‘keos’. Maar zoveel voelen is ook heel bijzonder. Interessant, herkenbaar, ontroerend en grappig voor kinderen én volwassenen.

Zondag 24 september | 14.00 uur | Meer info en kaartverkoop: www.kerkbeets.nl