HV KRAS/Volendam is verheugd om aan te kondigen dat jeugdinternational Silke van Kleef, een veelbelovende 16-jarige op de rechterhoek, zich bij Garage Kil/Volendam dames 1 voegt.

Silke: “Ik ben afgelopen seizoen benaderd door Garage Kil/Volendam en de toekomstvisie voor de damesselectie sprak mij aan. Ik hoop mezelf verder te ontwikkelen onder leiding van de trainers,” vertelt Silke enthousiast over haar keuze om de overstap te maken.

Silke’s persoonlijke doelen voor dit seizoen zijn gericht op haar ontwikkeling als rechterhoek. “Ik denk dat ik op dit vlak veel kan leren van Debbie en de staf. Ook is dit voor mij een mooie kans om ervaring op te doen in de eredivisie,” zegt ze vastberaden.

Op jonge leeftijd begon Silke bij handbalvereniging ETC in Hoogvliet. Ze combineerde dit met trainingen bij handbalschool Rijnmond, wat haar de kans gaf om aan regiotrainingen deel te nemen. Drie jaar geleden maakte ze de overstap naar Quintus, waar ze veel heeft geleerd en met plezier heeft gespeeld. Via scoutingsdagen kwam ze bij Nederland U16, waar ze twee jaar speelde. Sinds dit jaar speelt ze in de U18 en afgelopen zomer nam ze met Oranje deel aan het EK in Montenegro, een bijzondere en leerzame ervaring.

Silke omschrijft zichzelf als een teamspeelster met goed spelinzicht. “Ik zie tijdens het spel vaak waar de ruimtes liggen. Ik wil mij nog verder ontwikkelen in schotvariatie en in het fysieke gedeelte. Mijn eerste indruk van HV KRAS/Volendam was een gezellige sfeer binnen de groep. De meiden waren aardig en enthousiast en namen me gelijk op in de groep,” vertelt Silke over haar nieuwe team.

Voor wedstrijden en trainingen zorgt Silke ervoor dat ze goed gegeten en gedronken heeft en uitgerust is. “Ook kijk ik van tevoren naar alle belangrijke punten van de tegenstander, zodat ik tijdens de wedstrijd weet waar ik op moet letten,” zegt ze. Ze voegt eraan toe: “Een beetje gezonde spanning is er altijd, maar dat zorgt juist ook voor alertheid!”

Met haar sterke punten en de ambitie om zichzelf verder te ontwikkelen, ziet de toekomst er veelbelovend uit voor Silke van Kleef bij Volendam. De club en haar supporters kijken ernaar uit om haar in actie te zien en haar talent verder te zien groeien.

Hoofdtrainer Debbie Bont is trots op Silke s keuze: “Wij zijn ontzettend blij dat Silke ervoor gekozen heeft om de stap naar Volendam te maken. Uit de eerste gesprekken samen kwam haar ambitie en drive naar boven, wat ons erg aansprak. Aangezien zij al bij Jong Oranje in de U18 actief is, is het nu voor haar volgende stap in haar carrière belangrijk om een vaste plek in de Eredivisie te krijgen en veel speelminuten te maken. Die kans willen wij haar geven, want wij zien een groot potentieel in haar en willen graag samen met haar haar verdere ontwikkeling in de club aanpakken. Een talentvolle rechterhoek, maar ook een slimme en rustige meid die ook goed bij onze groep past. Wij kijken er naar uit om met haar samen te werken en haar in het Oranje shirt te tonen aan ons publiek.”