Jelle Duin gaat op jacht naar doelpunten bij MVV

01 augustus 2020, 09:45 uur

AZ verhuurt Jelle Duin voor een seizoen aan MVV Maastricht. In Alkmaar, waar de Heemstedenaar voor de belofteploeg uitkwam, had de spits weinig uitzicht op speeltijd. Bij de eerstedivisionist uit Maastricht moet Duin voor de doelpunten gaan zorgen. Hij trainde donderdag voor het eerst mee.

“Ik ben nu 21 jaar en moet dus gewoon veel minuten maken”, legt Duin zijn keuze uit aan NH Sport. “Bij Jong AZ zou het veel afwisselen worden. MVV heeft heel veel vertrouwen in mij en ik kan hier veel spelen. Het verhaal klopte en ze zien het in me zitten.”

Duin, die naast MVV door meerdere binnenlandse Ên een buitenlandse club werd begeerd, wil zoveel mogelijk goals maken in De Geusselt en bovendien wil hij fit blijven. “Vorig jaar ben ik ook niet het hele seizoen fit gebleven en dat heeft mij uiteindelijk een basisplaats gekost. Ik denk dat ik mezelf op de kaart kan zetten als ik een heel seizoen speel.”

Volendam

Afgelopen seizoen speelde Duin op huurbasis bij FC Volendam. In veertien competitieduels kwam de 21-jarige aanvaller tot vijf doelpunten. In november raakte de Noord-Hollander geblesseerd, waarna hij in februari weer zijn eerste minuten kon maken onder trainer Wim Jonk. In maart werd de competitie vervolgens stilgelegd wegens de uitbraak van het coronavirus.

Het contract van Duin in Alkmaar loopt nog tot de zomer van 2022.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.