Jasper van ’t Hof B.E. Trio in de Mahogany Hall

29 november 2022, 12:00 uur

Edam – Begin jaren zeventig hoorde Jasper van ’t Hof voor het eerst een soloplaat van de Amerikaanse pianist Chick Corea. Hij was diep onder de indruk van zijn improvisaties, die zijn aandacht tijdens het luisteren geen moment deden verslappen. Het is voor een solist de ultieme uitdaging om de spanningsboog van de luisteraars strak te houden en ze geen moment de kans te geven daaraan te ontsnappen.

Zijn talent en nieuwsgierigheid hebben hem toegang gegeven tot de status, die hij zich als pianist-componist in Europa verworven heeft. Zijn vaardigheid om te kunnen samenwerken met collega’s in steeds wisselende samenstellingen heeft hij tot kunst verheven.

Grote bekendheid verwierf Van ’t Hof zich wereldwijd met de groepen Association P.C., Pork Pie (met Charlie Mariano en Philip Catherine), Eyeball en Pili Pili (met zangeres Angelique Kidjo). Daarnaast werkte hij met talloze bekende musici als Archie Shepp, Bob Malach, Jean Luc Ponty, Ernie Watts en Alphonse Mouzon, om er slechts enkele te noemen.

Jasper van ’t Hof ziet in 2018 zijn zeer imposante carrière beloond met de Buma Boy Edgar Prijs. De naam Jasper van ’t Hof B.E. Trio met Lievestro en Peet verwijst naar deze Boy Edgar Prijs.

Zaterdag 3 december treedt het Jasper van ’t Hof B.E. Trio op in de Mahogany Hall. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.mahoganyhall.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.