Al enige jaren gonst de naam van Jan Smit rond als mogelijk nieuwe coach bij The Voice of Holland. Dit jaar gaat het dan ook echt gebeuren, Jan Smit neemt de coachingsplek over van Lil Kleine. In het succesvolle zangprogramma neemt hij in de rode stoel plaats naast Ali B., Anouk en Waylon.

Jan geeft in het AD aan dat het lijkt alsof het zo heeft moeten zijn. Door zijn overvolle agenda zou hij in voorbijgaande jaren nooit ja gezegd kunnen hebben tegen een optreden als coach bij The Voice. Daar was simpelweg geen ruimte voor. Nu ziet Jan het als een mooie opstap om na zijn Burn-out weer langzaamaan de schijnwerpers op te zoeken.

Uiteraard heeft Jan meer in huis dan ’toevallig tijd’. Hij kan putten uit een succesvolle carrière, heeft een eigen platenmaatschappij en een uitgebreid netwerk. Hiermee heeft hij deelnemers aan The Voice ook echt wat te bieden.

Jan is blij met zijn nieuwe ‘job’ en hij is zeker niet de enige in huize Smit. Zijn kinderen zijn groot fan van het televisieprogramma en hij moet sowieso elke week drie studiokaarten klaarleggen, want ‘papa is nu van The Voice’.

Met zijn deelname als coach aan The Voice treedt Jan in de voetsporen van dorpsgenoten Nick Schilder en Simon Keizer. Zij zaten de eerste drie seizoenen van The Voice in een van de rode stoelen. Het is nog niet bekend wanneer het elfde seizoen, met Jan Smit, van start gaat.

Foto voorpagina: Rick Huygens