Informatieavond voor deelplan ‘De Hors’ drukbezocht

24 september 2020, 10:00 uur

Afgelopen dinsdag werd de tweede informatieavond die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan ‘De Hors’ zeer drukbezocht. Alle vooraf te reserveren tijdslots waren volgeboekt.

Tussen 17:00 en 21:00 uur bezochten 200 bezoekers de grote zaal van de PX, verdeeld in groepen van 25 personen per half uur. Op deze wijze was het, ondanks de grote opkomst, voor bezoekers mogelijk om voldoende afstand van elkaar te houden en de brochures af te halen, de maquette te bekijken en vragen te stellen aan de medewerkers van het projectbureau. Er zijn ontzettend veel vragen gesteld en er bestaat veel interesse in dit voor de gemeente nieuwe woningaanbod.

De gepresenteerde appartementen en woningen van circa 55 vierkante meter in een groene en waterrijke setting zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. Alle woningen hebben een VON- richtprijs van onder de € 200.000,-. Omdat deze woningen uitsluitend bedoeld zijn voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit, worden straks inkomenseisen gehanteerd bij de verkoop.

In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed. Medio 2021 organiseert de gemeente een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf de bouwmarkt kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind.

Geïnteresseerden voor een woning of appartement kunnen zich nog inschrijven als woningzoekende bij de gemeente.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.