Imran Nazih tekent eerste profcontract bij FC Volendam

11 mei 2022, 10:35 uur

Volendam – FC Volendam heeft Imran Nazih meerjarig aan de club gebonden. De zestienjarige middenvelder uit de eigen jeugdopleiding heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. Nazih ligt hierdoor de komende drie seizoenen vast.

Nazih werd in het uitduel tegen FC Dordrecht voor het eerst bij de wedstrijdselectie van trainer Wim Jonk gehaald. De in Amsterdam geboren middenvelder zit sinds 2020 bij de jeugdopleiding van FC Volendam. Daarvoor kwam de middenvelder uit in de jeugdopleiding van Ajax (2017-2018) en speelde hij voor SVV Nieuw-West United en datzelfde Zeeburgia. Dit seizoen debuteerde hij bij Jong FC Volendam in de Jack’s League. Ook maakte hij zijn debuut bij het Nederlands Elftal onder zestien.

‘Begin van iets moois’

“Ik ben blij dat ik mijn eerste contract mag tekenen, het is een mooie dag voor mij en mijn familie”, stelt Nazih. “FC Volendam is een warme club waar ik een goed gevoel bij heb. Dit is het begin van iets moois, waar we samen naar toe gaan werken.”

‘Een echt groeibriljant’

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met het vastleggen van het talent: “Je moet altijd voorzichtig zijn met voorspellingen, maar wij zien in Imran echt een groeibriljant. Ondanks zijn nog piepjonge leeftijd toont hij nú al de eigenschappen die je wil zien van een volwassen middenvelder. Imran is technisch vaardig, dynamisch en hij heeft gif in zijn spel, schuwt de duels niet. En misschien wel het belangrijkste: dit is een jongen met voetbalgogme.”

“Imran leest het spel, weet waar het te gebeuren staat. Die combinatie op deze leeftijd is bijzonder, dan praat je over een allround middenvelder in de dop. Uiteraard kan en moet er ook nog veel verbeteren en dat kost tijd. Maar met het juiste plan zijn we hoopvol dat Imran zijn potentie tot volle bloei kan laten komen. We kijken er naar uit om hem hier de komende jaren bij te helpen.”

(Bron en foto: FC Volendam)

Imran Nazih

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.