Volendam – De handballers van HV KRAS/Volendam waren zaterdagavond te sterk voor Bevo. Het team versloeg in de eigen sporthal Opperdam de Limburgers met 30-23. Evert Kooijman hielp zijn ploeg na de rust snel aan de voorsprong en die werd niet meer weggeven.

In het eerste helft van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zo ging de score van 5-5 naar 11-11. Het was uiteindelijk Guus van den Heuvel, die de Limburgers vlak voor de rust op voorsprong zette: 12-13.

“In de rust zeiden wij tegen elkaar dat wij hard moesten starten. Wij deelden goed uit in de dekking. Zo konden wij onze tweede fase spelen. Dan maak je makkelijker doelpunten en dan loopt het wel”, sprak Kooijman na afloop.

De Volendammers kwamen in de tweede helft geen moment meer in de problemen. Het was Evert Kooijman die zijn ploeg op binnen een minuut op gelijke hoogte bracht. Daarna maakte Kooijman ook 14-13 en werd de marge snel uitgebreid naar drie treffers. De zege kwam daarna niet meer in gevaar en Volendam kon simpel uitlopen: 30-23.

“Als wij zo spelen als het eerste kwartier in de tweede helft dan kunnen wij het heel veel ploegen lastig maken. Dan maak je ook makkelijk goals uit de break-outs”, sprak een tevreden trainer Geert Hinskens na afloop.

Door de zege staat Volendam zesde in de BENE-League met vier punten uit evenveel duels.

(Bron: NH Nieuws – Milton Pus)