Volendam – Het was ontzettend spannend, maar HV KRAS/Volendam kwam gistermiddag net te kort tegen Lions. De eerste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap werd nipt verloren: 28-25. De stand in de best of three-serie is 1-0 voor de Limburgers.

Een snelle achterstand voor Volendam werd via Jordy Baijens (twee treffers) en Tim Roefs snel omgedraaid: 3-1. De Limburgers kwamen weer langszij, maar in het merendeel van de eerste helft hield Volendam een comfortabele marge van drie punten.

Dat was vooral te danken aan doelman Evan de Lange. De achttienjarige onderscheidde zich met erg knappe reddingen. In de slotfase van de eerste helft werd het grootste verschil door Volendam behaald met vier punten, 9-13, maar Lions kwam alsnog terug (11-13). Daarmee werd de rust ook ingegaan.

De beginfase van de tweede helft was redelijk identiek aan de eerste, want Volendam nam een marge van vier punten (13-17). De gastheren schakelde echter een versnelling hoger en kwamen weer op gelijke hoogte met Volendam: 17-17. Er volgde een bal op de lat en de bezoekers kwamen daarmee goed weg.

Er was een periode met stuivertje wisselen, waarin het tot het einde ongemeen spannend bleef. Bij een stand van 27-25 miste Volendam een vrije bal. Dat bleek de uiteindelijke nekslag en Lions won de eerste clash in de play-offs (28-25).

De stand in de best of three-serie is 1-0 voor de Limburgers. De return is volgende week zondag in Volendam.

(Bron: NH Nieuws – Milton Pus & Thomas Brood)