Het Nederlands Marionettentheater brengt ‘De Toverviool’

24 november 2022, 10:20 uur

Edam – Bij het Nederlands Marionettentheater nemen ze je mee naar andere werelden en verleden tijden. De familievoorstellingen zijn bedoeld voor kinderen van ca. 4 -12 jaar en hun begeleiders en duren ongeveer een uur. Op zaterdag 26 en zondag 27 november (15.00 -16.00 uur) brengt het theater ‘De Toverviool’.

Het verhaal

Boer Ole is erg ontevreden over zijn knecht Luie Wammes, die hem meer kost dan dat hij hem opbrengt. Als hij weer in slaap valt en Grietje de koe voor hem wil melken, ontslaat de boer Wammes.

Grietje, die verliefd op Wammes is, is erg verdrietig en geeft hem een krentenbol, een appel en een muntstuk mee voor onderweg. In de bergen ontmoet hij een oud bedelend vrouwtje. In zijn goedheid geeft Wammes haar al zijn bezittingen. Dan verandert zij plotseling in een bergfee en mag Wammes drie wensen doen. Hij krijgt een viool, kan daar zomaar op spelen en later zal hij ook Grietje trouwen. Opgetogen probeert hij zijn viool uit en het blijkt dat hij mensen kan laten dansen, lachen, huilen, slapen of geven. Maar als hij de baby laat slapen blijken de bakkersjongens ook in slaap te vallen en als zijn huilmuziekje klinkt, huilt het publiek in de circustent.

Kortom, er gaat steeds van alles mis, de viool is de baas over de muziek. Als dat maar goed komt allemaal.

Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.nederlandsmarionettentheater.nl

De Toverviool / ©Nederlands Marionettentheater

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.