Het Nederlands Marionettentheater brengt ‘Ariadne en Pagasus’

29 november 2022, 11:38 uur

Edam – Bij het Nederlands Marionettentheater nemen ze je mee naar andere werelden en verleden tijden. De familievoorstellingen zijn bedoeld voor kinderen van ca. 4 -12 jaar en hun begeleiders en duren ongeveer een uur. Op zaterdag 3 en zondag 4 december (15.00 -16.00 uur) brengt het theater ‘Ariadne en Pegasus’.

Het verhaal

Op een avond krijgt Bellerophon een papieren vliegtuigje naar zich toe geworpen met de boodschap dat de hybriden radeloos zijn omdat ze zo’n last hebben van de woeste stier die in een berg op Hybrida gevangen zit.

Hij ziet het wel zitten om met Pegasus daarheen te vliegen om dat beest te verslaan, immers heeft hij ook al eens met zijn magische zweep de Chimaera, het vuurspuwende monster, overmeesterd. Hij is de beste, de held van hemel en aarde! Maar hij is zo opschepperig dat hij van het paard in de zee wordt gegooid. Ariadne krijgt ’s avonds bezoek van Pegasus, die stiekem een bloembeestje en een briefje in haar venster neerlegt. De volgende dag wil hij haar halen en meenemen naar Hybrida, omdat Ariadne altijd zulke slimme ideeën heeft.

Ariadne ontmoet de godin Demeter die haar vertelt dat ze uitverkoren is en moet doen wat haar gevraagd wordt. Ondertussen kent zij de mythologische verhalen die haar vader koning Minos de derde ’s avonds vertelde. Eenmaal op Hybrida bedenkt ze om het beest met listen i.p.v. geweld te bedwingen. Na een spannende zoektocht in de gangen van de berg lukt het Ariadne inderdaad om de verdwaalde hybriden uit het doolhof te bevrijden en het woeste monster uit te schakelen die uiteindelijk in zijn eigen val springt.

Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.nederlandsmarionettentheater.nl

Ariadne en Pegasus / ©Nederlands Marionettentheater

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.