Het ABC-pad, proefkonijnen gezocht!

Het ABC-pad is een wandelroute door het Boelenspark te Volendam. Dit pad is speciaal opgericht voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar om hun beginnende geletterdheid te stimuleren, om jonge kinderen enthousiast te maken over letters, boeken en (voor)lezen en om eens op een andere (actievere) manier met verhalen bezig te zijn.

Langs de route vindt men acht palen met alle letters van het alfabet. Het is de bedoeling dat men de paaltjes met letters allemaal vindt. Soms is dit even zoeken! Aan iedere paal zit een opdracht verbonden die men kan uitvoeren met zijn of haar kind(eren) op die desbetreffende plek. Deze opdrachten vindt men in het opdrachtenboekje en variëren van een gesprekje voeren tot het doen van een spel.

De route kan én mag alleen onder begeleiding van minimaal één volwassene (bijvoorbeeld een leerkracht of ouder/verzorger) worden bewandeld. Start en finish is bij Speeltuin de Speelderij. We gaan hiermee proefdraaien, voor de eerste keer op zaterdag 15 september. Tussen 12:00 en 15:30 uur kan gestart worden.

De kosten bedragen € 2,50 per kind, volwassenen gratis. De borg voor de tas met de benodigdheden voor het lopen van de route bedraagt € 5,00, deze borg wordt teruggegeven bij het inleveren van de tas. Attentie: deze betalingen zullen contant moeten worden verricht, de speeltuin heeft immers geen pinapparaat.

Jullie kunnen je aanmelden bij de speeltuin zelf, maar liever nog even via een mail naar info@speelderij.nl vooraf aanmelden. We maken dan een rooster zodat iedereen deze leuke activiteit kan spelen.

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.