Edam – Op bezoek bij OSV in Amsterdam heeft EVC uitstekende zaken gedaan door verdiend met 1-4 te winnen. De vierde zege op rij en een historische, want op zaterdag stapte EVC nog nooit winnend in Amsterdam van het veld af.

In vergelijking met vorige week waren Niek van Diepen en Jan van Straaten weer terug. Aanvoerder Ronald Schut ontbrak, waardoor Jeffrey Karstens in het centrum naast Niek plaatsnam. Met storm tegen begon EVC aan het duel.

Na wat over en weer aftasten kreeg EVC voetballend de overhand, maar ook de wind was een geduchte tegenstander. De bal laag houden was het devies, maar dat viel niet altijd mee. OSV was minder dan in de thuiswedstrijd, maar ECV kwam goed weg toen bij een aanval over de rechterkant een tegenstander de bal in het strafschopgebied uit het niets op doel schoot, waarna deze via de onderkant van de lat weer het veld in kwam. Alle andere pogingen waren van afstand, maar doelman Sjors Out was op zijn hoede en zeer klemvast.

EVC had de wedstrijd onder controle en kwam in de 33e minuut terecht op voorsprong. Linksback Vince Mens was opgestoomd en leverde een loepzuivere voorzet af die door Huub van Maanen werd binnen gekopt, 0-1. Nog geen 4 minuten later was de score verdubbeld. Nu kwam de voorzet van de rechterkant waar Brian Rossenaar zijn directe tegenstander te snel af was. Het afmaken was niet makkelijk, maar Vincent Wissels schoot heel knap in de verre hoek raak, 0-2.

Aansluitingstreffer

EVC zat op rozen, maar toen er even niet adequaat werd ingegrepen lag de aansluitingstreffer uit het niets achter Sjors. Een actie over de achterlijn was niet eens een kans, maar OSV-er Hartgers bracht de stand op 1-2. Het slotakkoord in de 1e helft was voor EVC. In het strafschopgebied kreeg Brian de bal en schoot uit de draai fraai raak, 1-3.

Tweede helft

In de tweede helft kwam EVC niet meer in de problemen. Het middenveld, met een ijzersterke Daniël Kemper, was in handen van EVC en achterin zat de zaak o.l.v. Niek en Jeffrey helemaal dicht. En toen OSV-speler Verlaat zijn tweede gele kaart kreeg en zijn ploeg met 10 man verder moest was het duel gespeeld. Invaller Quino Idsinga bracht met nog een kwartier te spelen de stand op 1-4 toen zijn indraaiende voorzet door iedereen gemist werd en bij de tweede paal binnen viel.

Zo had de hele voorhoede van EVC gescoord en als men wat beter had omgesprongen met de ruimtes had de score nog verder opgevoerd kunnen worden. Zeker op het einde toen OSV er conditioneel doorheen leek te zitten. Het bleef bij 1-4. Een prima wedstrijd o.l.v. een uitstekende scheidsrechter Gerritsma en mooi om te zien dat vele Edammers de moeite hadden genomen om naar Amsterdam te komen.

Met 12 punten uit de laatste 4 wedstrijden doet EVC goede zaken. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het sterke Zwaluwen’30, dat knap met 1-1 speelde tegen koploper AFC. Ook EVC 2 deed goede zaken door HCSC met 3-0 te verslaan.

Opstelling EVC: Sjors Out, Jan van Straaten (Nourdin Rezzak), Niek van Diepen (a), Jeffrey Karstens, Vince Mens, Daniël Kemper, Didier Karregat (Mike van Haarlem), Mark Uijlenhoed, Vincent Wissels (Quino Idsinga), Huub van Maanen, Brian Rossenaar.