Heel Waterland exposeert in de Grote Kerk Monnickendam

16 september 2020, 10:08 uur
Grote Kerk Monnickendam / ©Wikipedia CC 4.0

Dit jaar vindt er een heel bijzondere expositie plaats in Monnickendam. Vanuit de gedachte dat er veel talent is in Waterland en het leuk zou zijn om inwoners te betrekken bij het werk van de Waterlandse Kunstkring, konden ‘Makers’ een witte tegel ophalen om daar een patroon op te tekenen, schilderen of plakken. Alle patronen samen worden als een tegelvloer samengevoegd en geëxposeerd in de Grote Kerk. Zo’n 500 mensen hebben meegedaan aan dit gemeenschappelijke kunstwerk, waaronder alle leerlingen van basisschool Het Kofschip in Volendam.

Daarnaast loopt er een kunstroute door de kerk, langs het werk van leden van de Waterlandse Kunstkring. Er is recent werk te zien, waaronder keramiek, schilderijen, assemblages en beelden. De afgelopen twee jaar zijn er een aantal nieuwe leden bijgekomen hetgeen tot een verrassend nieuwe tentoonstelling heeft geleid. Op de website van de Waterlandse Kunstkring, www.waterlandsekunstkring.nl kunt u een meer informatie vinden.

Deelnemende kunstenaars zijn Vera Schoone, Henny Herfst, Mieke Werners, Joke Trim, Elly Boontje-Kremer, Elize van Sonderen, Emmy Buys, Marian van Ewijk, Ashti Schuit, Jannig Kwakman, Anneke Mulder, Carolien Broersen, Christine Mooijer en Philine van der Vegte.

U bent van harte uitgenodigd de tentoonstelling te bezichtigen. De toegang is gratis. De kerk is open van 11.00 tot 16.00 uur van zaterdag 26 september tot en met zondag 4 oktober. Tevens op zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober. Er zijn steeds kunstenaars aanwezig in de kerk, in het openingsweekend van 26 en 27 september zijn alle kunstenaars aanwezig.

De tentoonstelling is volgens de huidige coronamaatregelen ingericht.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.