Harvest Moon Festival in Beets

Na een zeer geslaagde eerste editie van het Harvest Moon Festival in 2017, is het weer bijna zover! Zondag 16 september staat Beets vanaf 11:00 tot 21:00 in het teken van een markt met brocante en streekproducten, diverse kinderactiviteiten, heel veel livemuziek en meer….

Kom met het hele gezin het pittoreske Beets ontdekken en maak kennis met al het moois dat dit jaar is georganiseerd. “We willen graag dat iedereen zich thuis voelt en dat de activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn, daarom is de toegang gratis”, aldus Jurre Bleekemolen van de organisatie van het festival.

Dit jaar treden er diverse artiesten op uit de omgeving, zoals: goochelaar David Nathan (volgens Hans Klok een van de grootste talenten van dit moment), de West-Friese band Skotwal bekend van hun uitmuntende West-Friese vertolking van bekende nummers, de Oldtime stringband die zich laat inspireren door Amerikaanse folk en moderne muziek met een ‘oud gevoel’ en diverse andere geweldige live acts. Er is aaneengesloten livemuziek op het podium tussen 12:00 en 21:00.

Terwijl u geniet van de muziek kunt u op de markt diverse streekproducten kopen en snuffelen tussen brocante, maar er zal ook een echte barbier zijn, een rollende woonkeuken met heerlijke hapjes en maaltijden, een bierproeverij met exclusieve bieren en veel meer.

Voor de kinderen is het speelplein ingericht met rodeostier, diverse leuke spelletjes, een raceparcours, schminken, knutselactiviteiten en ook dit jaar weer het open podium. Beschikt uw kind over een beetje lef en talent? Opgeven kan nog via de website.

We laten u dit jaar (buiten het kerkplein) ook kennis maken met andere prachtige plekken van het dorp. Het monumentale brandweerhuisje naast de hondenbrug is voor de gelegenheid omgetoverd tot een intiem cabaret-theater en we laten Beets van de achterkant zien met een boottocht over de ringvaart waarbij onder begeleiding van livemuziek wordt verteld over het geheim van Beets uit 1610.

U kunt zelf ook meedoen aan het festival door de lekkerste taart te bakken voor de taartenbakwedstrijd, grootse pompoen te kweken voor de pompoenwedstrijd of te bieden op een van onze mannen (allen met een eigen specialiteit) op de mannenveiling.

Dit jaar zijn weer alle ingrediƫnten aanwezig om er een succes van te maken. Kijk voor het hele programma hier en kom 16 september lekker meegenieten.

Volg Harvest Moon Beets op Facebook voor diverse leuke winacties! De organisatie is bereikbaar via harvestmoonbeets@gmail.com of via www.harvestmoonfestival.nl

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.