Harry’s Jazz & Blues Café geheel in het teken van bassisten

Harry’s Jazz & Blues Café staat donderdag a.s. in het teken van bassisten. Dit n.a.v. het overlijden van drie Nederlandse bassisten, Jacques Schols, Koos Serierse en Frans Suykerbuyk.

Het eerste uur, van 19:00 tot 20:00 uur, staat in het teken van buitenlandse bassisten, zoals Ray Brown, Paul Chambers en Christian Mc Bride. Het tweede uur is geheel Nederlands.

Op 30 december jl. overleed Jacques Schols, één van de nestoren van bassend Nederland. Presentator Harry Hulskemper had in januari een interview over hem met de Edammer Frans Suykerbuyk, zelf ook een begenadigd bassist.

Dan overlijdt op 7 september jl. Koos Serierse. Samen met Jacques Schols was hij vele malen te horen in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.

Harry had met Frans Suykerbuyk een afspraak om op deze 12e oktober in de studio over Koos Serierse te praten en naar zijn muziek te luisteren. Maar, helaas is ook Frans op 13 september overleden!

Van al deze drie topmusici hoort u om ze te eren twee nummers achter elkaar. En tussendoor nog een stukje interview van Harry met Frans Suykerbuyk over Jacques Schols.

Aan het eind van het café nog een nummer van een trio met jonge en gelukkig nog springlevende musici, onder wie bassist Thomas Rolff.

Dat wordt dus weer luisteren naar uw lokale omroep! Samenstelling en presentatie: Harry Hulskemper. En Harry wordt weer bijgestaan door zijn sidekick Dennis Veerman.

© 2018 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.