Hans de Koning interim-trainer FC Volendam

01 oktober 2018, 16:58 uur

Hans de Koning is de rest van het seizoen interim-trainer van FC Volendam. Dat meldt de club maandagochtend via de officiële kanalen.

“Het bestuur is met Hans de Koning overeengekomen dat hij de selectie van FC Volendam voor de rest van dit seizoen onder zijn hoede neemt”, schrijft de club op haar site. Afgelopen zaterdagochtend werd bekend dat de club Misha Salden van zijn taken als hoofdtrainer heeft ontheven. De club anticipeerde dus snel en legde De Koning (58) tot het einde van het seizoen vast.

De Koning was al drie seizoenen eerder hoofdtrainer van de oranjehemden. Van 2012 tot en met 2015 was hij werkzaam aan De Dijk. In het seizoen 2012/2013 eindigde de ploeg onder zijn leiding op de tweede plaats in de eerste divisie. Later coachte hij Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Vanaf het begin van dit seizoen heeft hij tweedeklasser ZAP uit Breezand onder zijn hoede. Het is nog niet bekend of hij daarmee doorgaat.

Henk Kras

Voorzitter Henk Kras geeft aan dat de gesprekken met de trainer soepel verliepen. “We hebben gisteren met Hans de Koning gesproken. Het is op zo’n moment kijken wie er wil, en Hans gaf direct aan ervoor open te staan. We hoefden dus niet verder te kijken.”

Door zijn verleden bij de Noord-Hollanders kent De Koning de club erg goed. Bovendien kent hij de staf. Met de aanstelling van de trainer hoopt de club tot betere prestaties te komen. Momenteel staat de ploeg op plaats negentien van de Keuken Kampioen Divisie.
Hans de Koning is voor de rest van het seizoen trainer van FC Volendam en is daar maar wat blij mee. De oefenmeester weet wat hij met de selectie wilt en denkt dat een eindklassering in de top-tien een realistisch doel is voor de Noord-Hollanders.

“Ik ben hier iedere veertien dagen om te kijken en ik heb het zo prettig ervaren om hier te werken”, vertelt De Koning. “Ik weet hoe de staf eruitziet en ik weet hoe de ploeg eruit ziet. Ik ben blij verrast dat ik hier vanmorgen getekend heb tot het einde van het seizoen.”

Top-tien

De Koning was regelmatig analist op vrijdagavond bij NH Sport tijdens duels van de Volendammers en heeft dus een goed beeld van de selectie die hij onder zijn hoede krijgt. “Je mag niet vergeten dat het een hele jonge ploeg is, met heel veel jeugd uit het dorp”, zegt hij daarover. “Dat is een compliment, want dat is de afgelopen jaren wel gegroeid. Ik weet zeker dat je bij de eerste tien moet eindigen met deze ploeg. Dat is wel een realistische gedachte. Voetbaltechnisch zit het wel goed, denk ik. Het scoren blijft wat achterwege. Daar moet aan gewerkt worden en we moeten wat mannelijker worden. Ik denk dat daar het werk voor me ligt.”

Bron: NH Nieuws / Foto: Rick Huygen

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.