De Nederlandse handbalvrouwen zijn uitstekend begonnen aan de Olympische Spelen. Gastland Japan werd met 32-21 verslagen.

Oranje was vanaf het begin de bovenliggende partij en liep al snel uit naar een 18-10 voorsprong bij de rust. In de tweede helft bleef de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade de voorsprong uitbreidden en werd uiteindelijk de eindstand bereikt van 31-21. De Alkmaarse Nycke Groot en Bo van Wetering uit Heerhugowaard wisten ieder drie keer te scoren. Debbie Bont uit Volendam maakte twee doelpunten namens Nederland.

Aanstaande dinsdag is de volgende groepswedstrijd van Oranje tegen Zuid-Korea. Daarna zijn Angola, Noorwegen en Montenegro nog de tegenstanders in groep A. De beste vier landen plaatsen zich voor de kwartfinales.

Bron: NH Nieuws – Frank van der Meijden