Volendam – De handballers van Volendam beginnen vandaag aan de strijd om het landskampioenschap. Om 14.00 uur spelen ze de eerste wedstrijd van de best-of-three serie in Geleen tegen Lions. De Limburgers staan het hele seizoen in de HandbalNL League bovenaan en zijn op voorhand dus de de favoriet.

“Zij zijn denk ik wel de favoriet, maar wij hebben een goed record tegen ze (3x winst, 2x verlies). Wij zijn er ook niet de ploeg naar om met angst naar Limburg af te reizen”, blikt coach Geert Hinskens vooruit.

Ziekenboeg

Toch zal het zeker niet een makkelijke serie worden tegen Lions. Helemaal gezien de ziekenboeg. Evert Kooijman, Robin Nagtegaal en Oskar Schöll zijn de gehele best-of-three serie niet inzetbaar, vanwege blessures.

Stabieler

Volendam won twee weken geleden de handbalbeker. Op overtuigende wijze werd er afgerekend met Hurry-Up. De ploeg van Geert Hinskens lijkt op het juiste moment te pieken.

“Wij zijn stabieler geworden. En onze dalen zijn minder diep geworden. Dat komt denk ik doordat sommige jongens nu veel meer ervaring hebben opgedaan. Ik ben blij met de ontwikkeling”, zegt Hinskens.

De return in Volendam is zondag 11 juni om 15.15 uur.

(Bron: NH Nieuws – Thomas Brood)