In een vermakelijk duel in de BENE-League heeft HV KRAS/Volendam gisteravond gelijkgespeeld tegen het Belgische Visé BM. Het eindigde na een spannende wedstrijd in 22-22 in Sporthal Opperdam. “Wij staan nog steeds vijfde dus één punt is prima”, sprak Volendam-coach Mark Ortega na afloop.

Volendam wil graag aanhaken bij de top vier in de BENE-League, maar dat wil de tegenstander uit Wallonië ook. De beste vier spelen aan het eind van het seizoen play-offs om het kampioenschap. Vooraf leken de nummers vijf en zes van de ranglijst aan elkaar gewaagd, want eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in 30-30.

Volendam slaat een gaatje

Ook gisteren gaven beide ploegen elkaar weinig prijs. Halverwege leidde Volendam wel met twee punten: 13-11. Aan het begin van de tweede helft zetten de Noord-Hollanders door, waarna het gat drie punten was. Dat gebeurde onder aanvoering van de sterk spelende Aboubakar Fofana.

Visé BM gaf niet op en kwam tien minuten voor tijd weer langszij. Het scorebord gaf toen 19-19 aan. De Belgen kwam zelfs even op voorsprong, maar verder liet Volendam ze niet komen. De ploeg van coach Mark Ortega kwam vlak voor tijd op 22-21, maar een strafworp in de laatste seconden van de wedstrijd zorgde voor een gelijke eindstand. “Wij spelen gelijk, maar dit voelt als een verlies”, aldus Volendam-speler Aboubakar Fofana.

Bron: NH Nieuws – Stef Swagers