Niet vaak maakt een handballer de stap van Volendam naar Aalsmeer of omgekeerd. Evert Kooijman doet dat wel. Drie jaar lang droeg hij het oranje handbalshirt en na de zomer trekt hij het zwarte tenue van de huidige landskampioen aan. “Vanuit sportief oogpunt snappen de mensen bij Volendam mij wel, alleen blijft het wel de grote concurrent.”

“Ik wil graag in Noord-Holland blijven handballen”, laat Evert Kooijman vanaf de Filipijnen weten. De inwoner uit Amsterdam is daar drie weken vakantie aan het vieren, maar wil wel zijn keuze over deze pikante transfer graag toelichten. “Zoveel opties blijven er dan niet over. Aangezien Aalsmeer samen met Volendam de enige ploegen zijn die in de BENE-League spelen.”

Niet netjes

Aan het begin van dit kalenderjaar leek het erop dat Kooijman ook volgend seizoen voor Volendam zou handballen. Toch bood de club uit het vissersdorp de 28-jarige cirkelspeler geen nieuwe aanbieding aan. “Ze gaan een nieuwe koers varen en dat is hun goed recht natuurlijk. Alleen vind ik de manier waarop het is gegaan niet echt netjes. In eerste instantie liet de club mij weten door te willen met mij, maar na een seizoen zonder prijzen heeft Marco Woltersom (technisch manager) mij laten weten dat er geen toekomst meer is voor mij.”

Op de site van Volendam zegt Woltersom hier het volgende over. “Na lang overleg en vele discussies hebben we als club samen met Evert besloten om zijn contract niet te verlengen. Evert heeft een indrukwekkende historie bij zijn vorige clubs Bocholt en Lions, met vele prijzen, en is daarnaast international. Dat maakt een dergelijke beslissing niet eenvoudig.”

Andere cirkelspelers

In datzelfde bericht geeft de Volendamse handbalclub aan volgend seizoen verder te gaan met twee andere cirkelspelers: Jeroen Roefs en Roy Loch. “Een paar weken geleden bij de seizoensafsluiting vertelde ik eerlijk dat ik naar Aalsmeer ga. Sommige supporters en sponsoren vonden dat wel gek. Aangezien het een niet vaak voorkomende overstap is, maar na het aanhoren van mijn verhaal snapten ze me wel.”

Vier prijzen

Over zijn ambities bij Aalsmeer is Kooijman helder. “Het is een club die voor alle prijzen speelt. En volgend seizoen kunnen dat er vier zijn. Ik hoop met name de BENE-league te winnen, want dat is veruit de moeilijkste prijs.”

Met Aalsmeer start Kooijman eind juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen.