GVB maakt negen nieuwe tramlijnen Amsterdam bekend

16 juni 2017, 18:24 uur

Het GVB heeft vrijdag de nieuwe Amsterdamse lijnennetkaart bekendgemaakt. Negen van de vijftien tramlijnen krijgen een nieuwe route.

De nieuwe lijnennetkaart, gebaseerd op het zogenoemde visgraatmodel, gaat vanaf 22 juli 2018 in. Dat is de datum waarop de Noord/Zuidlijn volgens de planning in gebruik wordt genomen.

Eerder was al bekend dat het GVB gebruik ging maken van het visgraatmodel en dat tram 14 bijvoorbeeld niet meer door Bos en Lommer rijdt.

Donderdag was het GVB pas echt klaar met het bedenken van alle wijzigingen. De volledige kaart vindt u op: https://over.gvb.nl/vervoer/lijnnummering

Omdat de veranderingen zo ingrijpend zijn en veel trams op dezelfde lijnen gaan rijden, is overwogen om af te stappen van het systeem met nummers. Uiteindelijk is besloten om dat niet te doen.

“We denken dat we op die manier zo min mogelijk verwarring zaaien bij reizigers”, zegt een vervoerskundige van het GVB tegen de Volkskrant. Volgens het GVB zijn reizigers dankzij het nieuwe lijnennetwerk sneller op hun bestemming, al moet er wel vaker worden overgestapt.

Bron: RTV NH

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.