Grootste sportfestival van de Benelux in Volendam

08 november 2019, 12:34 uur

Aankomende zomer wordt in Volendam het grootste sportfestival van de Benelux georganiseerd, met plek voor 13.000 bezoekers. De sportieve festiviteiten vinden op 12 en 13 juni plaats, onder meer op het terrein van het sportfondsenbad.

“In totaal zit je op 70.000 m2 sportgebied wat we gevuld hebben met activiteiten”, vertelt organisator Lucas Keizer. Van yoga tot kickboksen: bezoekers kunnen aan allerlei soorten sporten deelnemen. Het festival is dan ook vooral bedoeld om mensen met nieuwe sporten in aanraking te te brengen.

Daarnaast worden er clinics gegeven. “De brandweer wil ook een gedeelte gaan doen, een firemen-workout uitvoeren. Het leger willen we ook neer gaan zetten om een militairen in leidschap-activiteit uit te voeren”, aldus Keizer.

LEF-project

Mede-organisator Alice Kras vult aan: “Vooral voor de jeugd is het belangrijk.” Daarom wordt het evenement gekoppeld aan het LEF-project: een rigoureus plan waarbij ook sport centraal staat, om Volendamse jongeren van de alcohol en drugs af te krijgen.

“Iedereen kan kijken wat hij of zij leuk vindt”, zegt Kras. “Misschien doe je een les al je leven lang en denk je ‘dit vind ik eigenlijk veel leuker!'”

Bron: NH Nieuws

Lucas Keizer en Alice Kras / Foto: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.