Grootste gamehal van Europa opent deuren in Purmerend

19 juni 2020, 05:00 uur

Spelletjes spelen tot je er bij neervalt in Purmerend. In een oude sporthal, die omgetoverd is tot de grootste gamehal van Europa, kan het straks allemaal. Begin dit jaar was hij al even open, maar moest snel weer dicht vanwege de lockdown. Nu staan de eigenaren te popelen om weer mensen te ontvangen.

“Ze kunnen op allerlei manieren gamen: op drones, virtual reality én workshops volgen om een techie te worden”, vertelt Dirk Tuip tegen NH nieuws. Het is een grote opluchting dat ze nu weer mensen kunnen ontvangen, want toen de investeringen bleven doorlopen, bleef het complex dicht.

Verantwoord mee omgaan

De hal kan gebruikt worden voor E-sport wedstrijden maar ook voor uitjes en workshops. Deze zomer zijn er ook vakantiekampen voor kinderen vanaf zeven jaar oud. Dirk is zelf topsporter geweest en geeft toe dat het wel raar is om kinderen dan computerspelletje te laten spelen. “Ik heb zelf ook een zoon en dan denk ik wel eens ‘hoe krijg ik hem achter dat ding vandaan?’ Maar gamen gaat niet meer weg en wij willen dat ze er verantwoord mee leren omgaan.”

Ook denkt Tuip dat sport en gamen in de toekomst steeds meer naar elkaar toe zal trekken. “Je kunt er echt veel meer geld mee verdienen dan als in heel veel sporten.” In Azië of Amerika zijn vaak miljoenen te verdienen als professioneel E-sporter. Tuip wil jongeren dan ook opleiden en de wedstrijden in de hal houden en uitzenden.

Vier juli wordt de hal weer geopend.

Bron: NH Nieuws / Foto voorpagina: Facebook H2O

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.