Gratis workshops schilderen in de openlucht

07 oktober 2021, 04:58 uur

Tijdens de ‘Kunstmaand De Onthulling’ kun je op zaterdag 9 en zondag10 oktober op verschillende locaties gratis workshops schilderen volgen. Tijdens de workshops zal er in de open lucht worden getekend en geschilderd naar directe waarneming: ‘en plein air’.


Treed aankomend weekend in de voetsporen van de kunstenaars uit het verleden die de landelijke en culturele omgeving in de gemeente Edam-Volendam in beeld hebben gebracht. Laat je net zoals deze kunstenaars, die zich halverwege de 19e eeuw en begin 20e eeuw in Volendam vestigden, inspireren door de omgeving en start jouw eigen kunstwerk. Ga op pad met Frans Bianchi en Kees van Schie en leer anders kijken naar de omgeving om er vervolgens zelf op artistieke wijze invulling aan te geven. Ook voor kinderen zijn er deze dagen speciale workshops
in Volendam onder leiding van Robin Akkerman.


De workshops vinden plaats in Edam, Volendam en Etersheim en duren 2,5 uur. Acrylverf en eenvoudige schildersmaterialen zijn beschikbaar. Als je eigen materialen wilt meenemen is dat uiteraard welkom.

Voor meer informatie over tijden en locaties én reserveringen kun je terecht op de-onthulling.nl

Foto: Aangeleverd

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.