Gijs Luirink verruilt jeugdopleiding FC Volendam voor AZ

Gijs Luirink keert terug bij AZ als jeugdtrainer. De 34-jarige Amsterdammer, die tussen 2006 en 2011 in Alkmaar speelde, tekende een contract tot medio 2020 en heeft komend seizoen AZ Onder 16 onder zijn hoede.

“Als speler werd ik destijds met hoge verwachtingen naar AZ gehaald. Dat is niet gelopen zoals gehoopt, maar misschien dat ik juist daarom wel extra gretig ben om nu als jeugdtrainer de club verder te helpen”, zegt Luirink op de site van AZ. “Ik heb een goed gevoel bij AZ en ken nog veel mensen uit mijn vorige periode.” Luirink kende veel blessureporblemen in zijn actieve carrière bij AZ.

Na zijn tijd bij AZ speelde hij bij FC Volendam, waar hij ook al snel aan de gang ging in de jeugdopleiding. De afgelopen twee jaar was hij in Volendam hoofdtrainer van de Onder 16 en Onder 17.

Luirink is blij weer terug te keren bij AZ. “Ik kan niet oordelen over alle jeugdopleidingen in Nederland, maar ik denk wel dat AZ een van de meest interessante en leerzame is. Door alle goede verhalen en het prachtige complex verwacht ik dat dit een fantastische omgeving is om zowel de spelers als mijzelf maximaal te ontwikkelen. Het was dus een heel makkelijke keuze om hier te tekenen.”

 Bron: Nh Nieuws

TV programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2019 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.