De Dijk, De Molen en Restaurant Van der Hogen zullen zolang de coronacrisis voortduurt een terras plaatsen onderaan de dijk in Volendam. Onder de noemer Terras de Loswal bundelen ze de krachten om de crisis een beetje het hoofd te kunnen bieden. In Edam krijgen Damhotel en Prinsenbar extra ruimte voor hun terras. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Het aantal tafels dat er op het terras past is variabel. Dit hangt namelijk af van de samenstelling van klanten. Voor een gezin mogen bijvoorbeeld drie kleine tafels aan elkaar gezet worden, maar voor een vriendengroep moeten deze tafels uit elkaar staan.

Ook op het Europaplein zal waarschijnlijk een terras komen. Romy Karregat van Romy’s Kitchen heeft een terrasvergunning die het hele jaar geldig is. Omdat er vandaag markt is op het plein is het echter pas morgen mogelijk om te kijken of er voldoende ruimte is om een terras volgens de geldende coronamaatregelen te realiseren. Mocht blijken dat er te weinig ruimte is, wordt er contact opgenomen met de gemeente om meer ruimte te krijgen.

Voor alle horeca aangelegenheden geldt dat er voor een plekje binnen vooraf gereserveerd dient te worden en er mogen slechts 30 klanten aanwezig zijn. Op het buitenterras zijn de regels wat soepeler en is vooraf reserveren niet (altijd) nodig. Zodra u aankomt bij een buitenterras geeft een medewerker aan of er plek is of niet. Voor zowel binnen als buiten geldt wel dat u klachtenvrij dient te zijn en uw wordt hier ook vooraf naar gevraagd.

Terras onder aan de Dijk / Foto: Facebook De Dijk