Gevel boekhandel Markee wordt gesloopt na brand: straat nog dagen afgesloten

Een sloopbedrijf is vandaag begonnen met het verwijderen van de gevels van het pand van Markee in de Hoogstraat in Edam. Door de brand van gisteravond zijn de topgevels zodanig aangetast dat deze niet meer te behouden zijn.

Gisteravond rond 23.00 uur brak er een uitslaande brand uit in de snackbar. Het vuur woedde de hele nacht en was pas vanmorgen onder controle. Naast de snackbar raakte ook het naastgelegen café en de boekhandel Markee zwaar beschadigd.

De Hoogstraat blijft voorlopig afgesloten tot en met donderdag a.s. Een sloopbedrijf is vandaag gestart met het demonteren van de gevels van het pand van Markee. Uit inspectie is gebleken dat de topgevels van dit pand door de brand zodanig zijn aangetast, dat deze niet meer te behouden zijn. In verband met de sloopwerkzaamheden blijft de Hoogstraat volledig afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers.

De gemeente laat verder weten dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen bij de brand. Roetdeeltjes kunnen normaal worden afgespoeld.

bron: MediaPartner NH Nieuws

© 2018 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.