Gemeente vindt sociale sector woningen in Watergang te duur

03 december 2020, 10:10 uur

Projectontwikkelaar KPO moet de prijzen van een aantal woningen in bouwproject Stiereveld in Watergang verlagen. En niet zo’n beetje ook. In sommige gevallen moet er mogelijk tienduizenden euro’s van de prijs af. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Op de locatie van de voormalige Tiede Bijlmaschool worden achttien nieuwe woningen gerealiseerd, een flinke uitbreiding van het dorp Watergang. Hiervan eist de gemeente dat dertig procent in de sociale sector valt. Zoals het er nu naar uitziet gaat de projectontwikkelaar dat aantal niet halen. Sterker nog, kijkend naar de verkoopprijzen van dit moment, lijkt geen enkele woning te vallen in de sociale sector.

De zes sociale koopwoningen zijn drie appartementen, in prijs variërend van 224.500 tot 268.000 euro, en drie grondgebonden woningen die allemaal 268.000 euro moeten kosten. De Dorpsraad vind deze prijzen belachelijk hoog. De woningen zijn hiermee onbereikbaar voor de doelgroep, al helemaal voor jonge starters. Zij sprak de gemeente hierop aan.

Naar aanleiding van deze oproep stelde de fractie van WaterlandNatuurlijk vragen aan het college. Men kwam tot de conclusie dat de nu gehanteerde prijzen de maximale verkoopprijzen, zoals afgesproken in de overeenkomst uit 2009 overschrijdt. Er zal dan ook overleg komen met de initiatiefnemer.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.