Gemeente Purmerend tegen bedrijfsverzamelpark in de Baanstee-Noord

11 juni 2021, 09:55 uur

Het klinkt als een prima plan. Een bedrijfsverzamelpark op bedrijventerrein Baanstee-Noord, goed voor een paar honderd arbeidsplaatsen. Maar de initiatiefnemers Gerard van Vuure, Frank van Oostveen en Marcel Braam vangen bot bij het gemeentebestuur van Purmerend. Een gemiste kans, laten ze aan het Noordhollands Dagblad weten.

Het idee is simpel; een bedrijfsverzamelpark waar alle deelnemende ondernemers mede-eigenaar van zijn, eigenlijk een soort coƶperatie. En de behoefte hieraan blijkt groot. De toestroom van ondernemers die een unit willen lopen is zo groot dat er nu al een Vereniging van Toekomstige Eigenaren is opgericht.

Maar hoe groot de belangstelling ook is, de gemeente is tegen het plan. In 2019 besloot het gemeentebestuur al dat er op de Baanstee-Noord geen bedrijfsverzamelgebouwen zouden komen. Het zou volgens hen ‘verrommeling en criminaliteit’ in de hand werken. Dit valt volgens de initiatiefnemers van het bedrijfsverzamelgebouw echter prima tegen te gaan door bijvoorbeeld goede verlichting en camerabewaking te plaatsen. Ook een goed contact met gemeente en politie is van groot belang. De initiatiefnemers zijn zelf ook ondernemers, geven hun hard verdiende centen uit aan het plan en er is hen dus alles aan gelegen om verrommeling en criminaliteit tegen te gaan.

De Purmerendse VVD-fractie is inmiddels benaderd door diverse ondernemers die zich graag zouden willen vestigen en een bedrijfsverzamelgebouw op de Baanstee-Noord en heeft er inmiddels vragen over gesteld aan het college. Zij wil o.a. weten of het college aanleiding ziet om de beperking ten aanzien van bedrijfsverzamelgebouwen te verruimen om innovatieve samenwerkingsverbanden ruimte te geven op de Baanstee-Noord.

Foto voorpagina: Google Maps

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.